Logo


 

Trekkingsrecht via SVB

Vanaf 1 januari 2015 hebben alle zorgverleners te maken met het trekkingsrecht. Dat betekent dat het PGB niet langer op de rekening van de budgethouder wordt gestort, maar op de rekening van de SVB. Vervolgens stuurt de budgethouder de facturen van de zorgverleners door naar de SVB die de zorgverleners namens de budgethouder, uit betaalt.

Zorgovereenkomst opsturen
Om PGB via trekkingsrecht te kunnen uitvoeren, moet u met iedere zorgverlener een zorgovereenkomst hebben. Bij elke betaalopdracht controleert de SVB of de betaling klopt met deze zorgovereenkomst. Om dat te kunnen doen, heeft de SVB een zorgovereenkomst nodig van iedere zorgverlener of zorginstelling die u inschakelt. Als de SVB geen zorgovereenkomst heeft, kan uw zorgverlener niet betaald worden.

Het gebruik van de modelovereenkomsten van de Sociale Verzekeringsbank is verplicht.  

Klik hier om de juiste zorgovereenkomst te kiezen.

 

Beschrijving van de zorg
Mensen die een PGB via het zorgkantoor (WLZ ) ontvangen  moeten ook per zorgverlener/ zorgaanbieder een beschrijving van de zorg aanleveren. U vindt meer informatie en voorbeeld zorgbeschrijvingen via  deze link

Klopt mijn beschrijving of overeenkomst?
Wilt u weten of uw overeenkomst of zorgbeschrijving voldoet aan de voorwaarden die worden gesteld, stuur deze dan naar neemegla.[antispam].@naar-keuze.nl dan kunnen wij eventuele aanvullingen/ correcties voorstellen. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op.