Logo


 

Goed Leven Plan

Ilogo-glpedereen wil een goed leven voor zijn of haar naasten. Gaat het om iemand die langdurige zorg nodig heeft? Dan is een goed uitgedacht plan voor de toekomst daar een belangrijk onderdeel van. Om er zeker van te zijn dat uw naaste ook in de toekomst de juiste zorg blijft krijgen én het leven waar u beiden van droomt. Zonder zorgen. Dat breng je makkelijk en snel in kaart met het Goed Leven Plan. Het Goed Leven Plan is ontwikkeld door ClientondersteuningPLUS waarmee Naar-Keuze een samenwerkingsovereenkomst heeft. Ook voor bewoners van ouderinititaitieven kan het Goed Leven Plan een prima hulpmiddel zijn om zowel individueel als gezamenlijk een en ander vast te leggen, richting toekomst. 

‘’Wat als ik het niet meer kan?’’
Dat is een vraag die in ons werk regelmatig gesteld wordt. Dit thema beperkt zich niet alleen tot ouder wordende ouders maar gaat over alle naasten van iemand die langdurige zorg nodig heeft. Een onderwerp dat niet alleen speelt wanneer een zorgvraag ontstaat. Ook bij gezinnen waarbij de langdurige zorg voor hun zoon of dochter nu al tot in detail goed geregeld is. Want wat gebeurt er als er iets verandert in de gezinssituatie? Wanneer je niet meer in staat bent om te zorgen? Of wanneer je er niet meer bent? Je wilt zeker weten dat jouw naaste een goed leven blijft leiden met de zorg die hij of zij nodig heeft.

Om antwoorden op deze vragen vast te leggen bestaan er al enkele toolkits en/of levenstestamenten. Handige hulpmiddelen, maar in de praktijk vaak te ingewikkeld, erg tijdrovend en niet praktisch. Speciaal daarom ontwikkelde ClientondersteuningPLUS het Goed Leven Plan.

Onderzoeksrapport

Via deze link komt u bij het onderzoeksrapport waarin de ervaringen van de 50 gezinnen zijn opgenomen. Een groot gemis is het hebben van een sociaal netwerk om het Goed Leven Plan echt goed te kunnen borgen. Op dit moment wordt gewerkt aan het verkrijgen van een subsidie om vrijwilligers op te leiden als netwerkcoach om samen met het gezin een stevig netwerk neer te zetten. 

Het Goed Leven Plan
Een simpele digitale tool waarmee cliëntondersteuners samen met jou nadenken over de toekomstige zorg van jouw naaste, dat is het GoedLevenPlan. Het helpt vast te leggen wat jullie dromen zijn en grote levensvragen te beantwoorden. Dat zijn zaken rondom het testament maar ook kleine details. Dat jouw kind de liefste pure hagelslag op zijn brood eet bijvoorbeeld. Samen beschrijven we hoe jouw naaste een goed leven kan blijven leiden, inclusief de juiste zorg. Ook als jij het niet meer kunt.

Ontwikkelingen digitale tool
Er is een slimme tool ontwikkeld waarmee ouders/ contactpersonen het Goed Leven Plan kunnen vast leggen.  Naar verwachting zullen in 2024 alle clientondersteuners de mogelijkheid hebben om hier mee te werken, maar in 2023 geldt dat al voor de clientondersteuners van ClientondersteuningPLUS. Tijdens de bijeenkomsten voor betrokkenen bij ouderinitiatieven wordt hier meer over verteld.  Om samen het leven van iedereen met langdurige zorg mooier en makkelijk er te maken.

Wilt u hier meer over weten. Neem gerust contact op met Mia of Dorien

voorbeeld-glp