Logo


 

Cliƫntondersteuning in de Wlz

Zoekt u hulp bij het vinden van de juiste zorg en zorgaanbieder? Of vindt u het moeilijk om te overleggen met een zorginstelling? Een cliëntondersteuner helpt u hierbij door informatie, advies en ondersteuning te geven. Hij komt daarnaast op voor uw belangen. Iedereen heeft recht op deze hulp. Cliëntondersteuning bij invulling van de zorg

Heeft u een Wlz-indicatie gekregen? Ook bij het regelen en krijgen van zorg vanuit de Wlz, heeft u recht op een cliëntondersteuner. Uw zorgkantoor moet ervoor zorgen dat u de juiste ondersteuning krijgt. U kunt hulp krijgen bij:

  • de keuze voor een aanbieder (zorgbemiddeling);
  • de invulling van de zorg (zorgplan en budgetplan);
  • de evaluatie van de zorg.

 

Gratis en onafhankelijk
U hoeft niet te betalen voor cliëntondersteuning. De cliëntondersteuner werkt altijd in uw belang. Een cliëntondersteuner werkt onafhankelijk van de indicatiesteller, het zorgkantoor en de zorgaanbieders.

Waar kunt u terecht?

U mag zelf kiezen van wie u cliëntondersteuning wilt ontvangen. U kunt rechtstreeks contact opnemen met de betreffende organisatie. Voor cliëntondersteuning kunt u terecht bij:

U kunt op de link klikken om naar de juiste website te gaan. Bij het zorgkantoor gaat u naar ‘toewijziging’. Zie onderaan de pagina van de website.