Logo


 

Ledendag 2024: Bestedingsvrijheid PGB 2.0

Op zaterdag 13 april 2024 organiseert Budgethoudersvereniging Naar-Keuze de landelijke ledendag. Deze themadag vindt plaats in Heeze.

 

Locatie; ’t Perron, Schoolstraat 48, 5591 HM Heeze 


De dag is bestemd voor leden van Naar-Keuze en belangstellenden die een Persoonsgebonden Budget hebben of overwegen zorg door middel van een PGB in te kopen. Tussen 10.00 en 11.00 uur vindt de (besloten) jaarvergadering plaats voor leden van Naar-Keuze. Ook voor de jaarvergadering kunt u zich aanmelden. Om 11.00 uur start de ledendag. Rond 15.00 uur sluiten we af.

Geen eigen bijdrage
Die kosten voor de lunch neemt Naar-Keuze voor haar rekening. Omdat we wel moeten weten hoeveel personen gebruik maken van de lunch, moet u zich wel aanmelden.

Centraal thema  deze bijeenkomst is:  Bestedingsvrijheid PGB 2.0

Wij hebben Matthijs Vermaat, advocaat, uitgenodigd om met ons stil te staan bij de nieuwe regels die door zorgkantoren worden opgelegd. Denk aan het PGB op maat, Het van te voren aangeven hoeveel uur men aan zorg mag besteden met gemiddelde per week. Op Sociaal Web heeft Mathijs Vermaat hierover al een uiteenzetting gegeven. De conclusie is kort maar krachtig; Het Wlz-profiel bevat de doelmatige zorg. Zolang het budget wordt besteed aan Wlz verzekerde zorg heeft het zorgkantoor niet de mogelijkheid om te schrappen ‘omdat het ook wel goedkoper en/of minder kan’. Daarvoor is eerst een wetswijziging nodig. Graag gaat Mathijs Vermaat hier verder op in tijdens onze ledendag en verneemt ook graag uw ervaringen.  

Uiteraard zal er ook volop gelegenheid zijn om uw ervaringen te delen en krijgt u de meeste actuele informatie over het PGB.

Aanmelden via; https://vragenlijst.dezorgvraag.nl/ledendag2024

 

Na aanmelding ontvangt u rond 9 april een bevestiging, het definitieve programma en een routebeschrijving.