Logo


 

Nou moet ik nog langer in deze gevangenis blijven'

Geplaatst op 10-04-2020  -  Categorie: Algemeen

Geen knuffel van pa of ma, niet meer naar dagbesteding of even voetballen. Het leven van de bewoners van woongroep De Eenhoorn in Schaijk, een plek voor mensen met een verstandelijke beperking, is drastisch veranderd vanwege het coronavirus en dat is niet altijd even makkelijk. 

"Je kunt het eenzaam noemen. Ze zien de mensen van hun werk niet meer en komen ook niet meer op de clubs waarbij ze zaten", vertelt Jan Menkehorst, een van de ouders.

"Het meest confronterende was wel het moment na een speech van Rutte dat het nog even ging duren. Daarna heeft onze dochter ons in paniek opgebeld: 'nou moet ik nog langer in deze gevangenis blijven'.

Sinds het uitbreken van het coronavirus zijn vier van de negen bewoners vertrokken en heeft de organisatie noodgedwongen maatregelen getroffen om de overgebleven bewoners, begeleiders en ouders te beschermen. 

"Dat houdt in afstand houden, extra handen wassen, dagbesteding ging dicht en daarmee viel ook een stuk structuur weg", aldus begeleidster Marleen Thijssen. "We zijn voor de lange termijn dus echt aan het zoeken naar een andere mooie invulling van de dag."

https://dtvnieuws.nl/nieuws/artikel/deeenhoorn