Logo


 

Controle facturen SVB verscherpt vanaf 1 aug. 2016

Geplaatst op 05-08-2016  -  Categorie: SVB

Svb2In de eerste week van augustus ontvangen budgethouders die zorgverleners met een uurloon hebben een brief van de SVB.  Budgethouders met een Zvw-budget ontvangen deze brief niet.

In de brief wordt aandacht gevraagd voor het goed invullen van declaraties voor geleverde zorg. Ook wordt verwezen naar de snelle en veilige manier van declareren via Mijn PGB. 

Bij de brief is een folder gesloten: ‘PGB Special: Declaratie-wijzer’. Hierin zijn aandachtspunten beschreven en een checklist die kan helpen bij het invullen van een declaratie. Zie bijlage.

Vragen
Als u vragen hebt of de factuur van uw zorgverlener wel voldoet aan de nieuwe voorwaarden, schroom dan niet om contact met ons op te nemen. U kunt uw zorgverlener wijzen op de voorwaarden die worden gesteld aan het opstellen van een factuur. Facturen die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen niet langer worden betaald en worden teruggestuurd door de SVB. Dat betekent dat uw zorgverlener langer moet wachten voordat hij/zij wordt uitbetaald. Zorg ervoor dat het uurloon in uw zorgovereenkomst hetzelfde uurloon is als staat in de factuur. Dagdelen worden terugberkend naar uurloon door de SVB. Een dagdeel begeleiding groep (dagbesteding) is voor de SVB 4 uur.

Klik hier voor een voorbeeld factuur