Logo


 

Mia Kusters

Mia Kusters

Functie: Projectmedewerker

Telefoon: 0493-492023

Emailadres: aim.[antispam].@naar-keuze.nl

Waar woon ik? Someren

Wie ben ik?
Mijn naam is Mia Kusters ben getrouwd en hebben 2 kinderen, Gwen en Björn. Björn de jongste heeft het downsyndroom en is geboren in 1999. Naast mijn werk in de zorg ben ik samen met mijn man actief in het vrijwilligerswerk voor mensen met een beperking. Sinds 2002 ben ik contactouder vanuit de SDS in de regio Eindhoven/Helmond en zit sinds de oprichting (2002) in de Down-poli bij het Elkerliek Ziekenhuis te Helmond. Verder ben ik nog actief in de cliëntenraad van een grote zorgaanbieder in onze regio en ben betrokken bij het platform WMO/Jeugdwet in de gemeente. Mijn man is vooral actief binnen KansPlus Asten-Someren.

Vanaf 2000 hebben we een PGB voor onze zoon. Hij woont gelukkig nog thuis en middels het PGB kopen wij de ondersteuning/hulp en noodzakelijke zorg in.  We zijn hier heel erg blij mee en hebben inmiddels een netwerk aan hulpverleners op kunnen bouwen die ons en onze zoon kan ondersteunen, samen met geweldige mensen op de momenten dat dit past in ons gezin. Met deze mensen bouw je een fijn contact op, enkele hulpverleners hebben we dan ook al vanaf het eerste uur.

Enkele jaren geleden ben ik gevraagd om samen met enkele andere ervaren PGB-houders een kadergroep te vormen in Zuidoost Brabant. Het beheren van een PGB wordt jammer genoeg steeds complexer en de regels worden continu aangepast. Ik merk dat dit voor veel ouders/budgethouders bijna niet meer bij te benen is (naast ook nog de zorg voor hun kind/naaste met een beperking.) Dus ben ik vraagbaak, geef informatie en help mensen op weg op het gebied van aanvraag indicatie/ contact met het zorgkantoor en de SVB.  Ik hoop samen met Naar-Keuze de belangen te behartigen voor een toegankelijker PGB, door onze krachten te bundelen om de bureaucratie rondom het PGB werkbaar te houden.

20240210-bastian-hans

Hans de Bruijn

Functie: Projectmedewerker

Emailadres: snaH.[antispam].@naar-keuze.nl 

Waar woon ik? Rotterdam

Wie ben ik?
Terug van nooit echt weggeweest. Als Naar-Keuze contact opneemt of er interesse is om een aantal bijeenkomsten met leden en niet-leden te gaan verzorgen in 2024 vraagt dat maar heel weinig bedenktijd. Mijn naam is Hans de Bruijn (64) en alweer 28 jaar betrokken bij het Persoonsgebonden Budget. Voor mijn zoon Bastian, nu 32 jaar, tot op de dag van vandaag dé manier om die zorg en begeleiding te krijgen welke het best bij hem past. Dat was al zo in 1996, wie het eerst komt wie het eerst maalt, en Bastian was in de regio DSW de eerste met een aanvraag PGB. De rest is geschiedenis, zoals dat zo mooi heet. Al snel geef ik als bestuurslid van de VOGG mijn eerste voorlichtingsbijeenkomsten PGB en meld ik me aan als Kaderlid voor de toen nieuwe budgethouders VG belangenorganisatie Naar Keuze. Dat vrijwilligerswerk loopt een beetje uit de hand en ga ik in 2006 minder werken in het onderwijs en begin als zelfstandige in advies en service PGB.

In de komende bijeenkomsten vertel ik daar kort nog meer over en ga we vooral in gesprek over verschillende actuele onderwerpen als ‘PGB op Maat’, ‘Gewaarborgde Hulp’, ‘Rekenmodule’ en nog diverse andere thema’s. Ik kijk er naar uit om jullie te ontmoeten want PGB en met name de zo vanaf begin van het  PGB gekoesterde Bestedingsvrijheid staat onder druk. Daarnaast zal ik betrokken bij het project om netwerkcoaches op te leiden in het kader van het Goed Leven Plan.