Logo


 

Regionale ledenbijeenkomst Zuid

donderdag 29 februari 2024

 
Tijd
19:03 tot 21:30 uur
Locatie
De Cammeleur in Dongen
 

Op donderdag 29 februari 2024 organiseert Budgethoudersvereniging Naar-Keuze een regionale informatiebijeenkomst voor leden en niet-leden. Deze bijeenkomst vindt plaats in Dongen (vlakbij Breda).

 

Locatie;  De Cammeleur in Dongen

De bijeenkomst is bestemd voor leden van Naar-Keuze en belangstellenden die een Persoonsgebonden Budget hebben of overwegen zorg door middel van een PGB zorg  in te kopen. Vanaf 19.00 uur staan koffie en thee klaar. De bijeenkomst start om 19.30 uur en wordt uiterlijk 21.30 afgesloten.

Bijdrage
Voor de onkosten wordt geen eigen bijdrage gevraagd. Deze kosten neemt Naar-Keuze voor haar rekening. Uiteraard mag u deze uitnodiging doorsturen naar andere geïnteresseerden.
Ook niet-leden van Naar-keuze zijn van harte welkom.

Centraal thema  deze bijeenkomst is:  
De nieuwe eisen/voorwaarden die aan het inzetten van een PGB worden gesteld

 

We bemerken dat het PGB steeds meer onder druk staat. Door veranderende en strengere regels van het zorgkantoor, door gebrek aan vertrouwen en door negatieve berichtgeving in de media. Per zorgkantoor worden er nieuwe aanvullende regels bedacht. Mag dat allemaal zo maar? Wat zijn de gevolgen voor u als budgethouder? Denk bijvoorbeeld baan het PGB op maat. Er is geen nieuwe wetgeving. Mag het zorgkantoor dan nieuwe voorwaarden stellen. Zorgovereenkomsten die vroeger werden goed  gekeurd, worden nu afgekeurd. U kan zelf ongetwijfeld ook allerlei voorbeelden noemen.

 

De inleiding zal verzorgd worden door Hans de Bruijn. Hans, zelf vader van een zoon met een beperking, is betrokken geweest bij de totstandkoming van de vereniging Naar-Keuze. Hij heeft jaren een eigen PGB ondersteuningsbureau gehad en is sinds enige jaren ook werkzaam als clientondersteuner. Hij gaat graag met u de discussie aan over wat wel en niet kan en mag. We gebruiken deze bijeenkomst ook ter voorbereiding op de ledendag in Heeze (13 april 2024) waar Mathijs Vermaat, advocaat en al jaren zich bezighoudend met bovengenoemde vragen, onze gast zal zijn en graag met u de mogelijkheden onderzoekt om bepaalde casuïstiek via bezwaar en beroep te laten toetsen door de rechtbank.

Informatie of aanmelding

Als u meer informatie wilt hebben, kunt u contact opnemen met Dorien Kloosterman, kantoor@naar-keuze.nl  of telefonisch (0481 - 37 45 89).

 

Aanmelden
Aanmelden voor de regionale informatiebijeenkomst kan via; https://vragenlijst.dezorgvraag.nl/dongen

 

Na aanmelding ontvangt u enkele dagen van te voren een bevestiging.