Logo


 

SVB stuurt jaaroverzicht 2015

Geplaatst op 20-04-2016  -  Categorie: SVB

In uw budgetoverzicht vindt u informatie over de hoogte van uw budget, welke bedragen uit uw budget zijn besteed en hoeveel er nog over is van uw budget. Ontvangt u een PGB vanuit meerdere wetten? Dan ontvangt u per wet een budgetoverzicht.

Uw budgetoverzicht geeft u ook informatie over bijvoorbeeld de hoogte van uw verantwoordingsvrij bedrag. Met het verantwoordingsvrije bedrag mag u een deel van het toegekende PGB gebruiken voor kleine uitgaven, bijvoorbeeld postzegels of telefoonkosten.

Op uw budgetoverzicht kunt u goed in de gaten houden of uw budget dreigt op te raken. Indien uw budget op is, dient u uw budget aan te vullen om betalingen mogelijk te maken.

Het is belangrijk dat u uw budgetoverzicht goed controleert.

 
Jaaroverzicht


U ontvangt één keer per jaar een jaaroverzicht. U kunt in dit jaaroverzicht de hoogte van uw budget van het voorgaande jaar zien, welke bedragen uit dat budget zijn besteed en hoeveel er nog over is van het budget.

Het is belangrijk dat u uw jaaroverzicht goed controleert. Op basis van de gegevens in het jaaroverzicht, sluit de SVB het budgetjaar af.

Klopt alle informatie? Dan hoeft u niets te doen. Ziet u bij de controle van uw overzicht gegevens die niet kloppen? Neem dan vóór 15 mei 2016 contact op met: 

Uw gemeente of uw zorgkantoor over de vaststelling en hoogte van uw budget.
De SVB over welke bedragen uit uw budget zijn besteed.
 
Actueel budgetoverzicht op Mijn PGB
Uw budgetoverzicht is voor u of uw vertegenwoordiger altijd te raadplegen via Mijn PGB. Wilt u de budgetoverzichten niet meer op papier ontvangen? U kunt in Mijn PGB aangeven geen papieren budgetoverzichten meer te willen ontvangen. Hiervoor kiest u in het rechtermenu voor 'Persoonlijke gegevens wijzigen'. Onderaan kiest u bij 'Overzichten per post ontvangen'voor 'Nee'.
 
Voorbeeld budgetoverzicht PGB en toelichting
Als hulpmiddel kunt u het voorbeeld budgetoverzicht gebruiken. Hierin staan verwijzingen met een toelichting.