Logo


 

Kwaliteitsconcept Kleinschalige woonzorginitiatieven: “Kwaliteit@”

Geplaatst op 17-09-2017  -  Categorie: Wooninitiatieven

 

De Oude Pastorie uit Huizen, De Muzelaar uit Alphen aan den Rijn, De Harmonie uit Arnhem, De Toekomst uit ’s-Hertogenbosch en Het Tweede Huis uit Vlijmen nodigen kleinschalige woonzorginitiatieven uit voor de startbijeenkomst Kwaliteit@ op dinsdag 10 oktober 2017 in Driebergen. Kwaliteit@ is het kwaliteitsconcept kleinschalige woonzorginitiatieven.

Kleinschalige woonzorginitiatieven vormen in Nederland een belangrijk deel van het bestaande zorgaanbod. Bestaande systemen en systematieken zijn alleen vaak geënt op grote zorgorganisaties. Hoe maken kleinschalige woonzorginitiatieven de kwaliteit die zij leveren zichtbaar en aantoonbaar? Doen zij dat op een manier die recht doet aan hun werkwijze? Wat is passend en succesvol? Met deze vragen worstelen veel kleinschalige woonzorginitiatieven.

Daarom zijn bovengenoemde kleinschalige woonzorginitiatieven aan de slag gegaan. Zij hebben een concept ontwikkeld en getoetst met andere kleinschalige woonzorginitiatieven, ondersteund vanuit Waardigheid en Trots. Samen hebben zij Kwaliteit@ ontwikkeld. Een concept voor- en door kleinschalige woonzorginitiatieven dat aansluit bij het (nieuwe) kwaliteitskader. Deze initiatiefnemers delen het concept graag met u om te laten zien hoe u succesvol en eenvoudig werkt aan kwaliteit in uw dagelijkse werk.

Voor wie?

De startbijeenkomst is bedoeld voor alle kleinschalige woonzorginitiatieven die hebben meegedacht in de ontwikkeling en alle andere kleinschalige woonzorginitiatieven die benieuwd zijn naar Kwaliteit@.

Programma

Deelnemers staan stil bij de aanleiding, de visie en inhoud van Kwaliteit@. Ook passeren de volgende vragen de revue:

Wat biedt Kwaliteit@ aan kleinschalige woonzorginitiatieven?
Wat moet u daarvoor doen?
Hoe wordt kwaliteit een vanzelfsprekend onderdeel van de dagelijkse operatie?

 

Deelnemen aan Kwaliteit@ is actief meedoen. Na deze bijeenkomst gaan de initiatiefnemers ook echt van start. Bent u enthousiast? Haak dan direct aan bij deze landelijke lancering van kwaliteit@.

Datum, tijd en locatie

Datum: 10 oktober 2017
Tijd: 10.00 – 12.00 uur
Locatie: Landgoed de Horst in Driebergen

Meer informatie en aanmelden

Meld u aan door uiterlijk vrijdag 29 september 2017 een e-mail te sturen naar tgard.w.[antispam].@vilans.nl. Meer informatie? Stuur dan ook een e-mail naar tgard.w.[antispam].@vilans.nl