Logo


 

Klopt uw beschikking wel?

Geplaatst op 20-12-2020  -  Categorie: Wlz

We krijgen veel signalen van leden die een nieuwe PGB beschikking hebben ontvangen en ook nog steeds recht hebben op budgetgarantie. Het lijkt erop dat, indien gebruik is gemaakt van Extra Kosten corona, de budgetgarantie (per ongeluk) is vervallen of is gebaseerd op de Extra kosten corona.

Dat kan zowel de positieve als de negatieve kant uitwerken.

Tot nu toe hebben we signalen ontvangen van leden die vallen onder de regio’s van de zorgkantoren van zorgkantoor Menzis en Zilveren Kruis. Cliënten van Menzis ontvangen een nieuwe beschikking in januari, hebben wij begrepen. Zilveren Kruis is nog niet duidelijk over eventuele fouten.

Naar-Keuze gaat hier komende dagen mee aan de gang en heeft al een aantal signalen van leden naar het zorgkantoor gestuurd.

Als u vermoedt dat uw beschikking niet klopt , mail ons dan met zowel de oude beschikking (van eind 2019 voor het jaar 2020) waar niets op staat rondom EKC en mail ons uw nieuwe beschikking. Dan gaan wij na wat er fout is en leggen desgewenst contact met het zorgkantoor.

 

Bezwaar aantekenen tegen nieuwe PGB beschikking
U kunt altijd tot zes weken na het bezwaar indienen bij het zorgkantoor. U vindt een pro forma bezwaarschift via deze link. Dit pro forma bezwaarschift is tegen een besluit, van het CIZ, maar kan ook gebruikt worden tegen een besluit van een zorgkantoor. Uiteraard moeten de adresgegevens worden aangepast. Met een pro forma bezwaarschift dien je alvast bezwaar in en volgt de nadere onderbouwing later.