Logo


 

Filmsterren gezocht

Geplaatst op 17-09-2017  -  Categorie: Algemeen

logo-kwaliteitsagendaVertegenwoordigers van cliënten en hun familie, professionals en zorgaanbieders willen laten zien hoe belangrijk het is om met elkaar te praten als je iets wilt veranderen. Want iets veranderen begint vaak met zeggen wat je denkt. Samen werken we dan aan een fijner leven. Want dat willen we allemaal: dat jij een fijn leven hebt!

Daarvoor komt een campagne. Daarin laten we zien hoe belangrijk het is om te praten met elkaar. Jij als cliënt, of jouw vertegenwoordiger, samen met je familie of vrienden, en met jouw begeleiders. Dit willen we doen aan de hand van een korte filmserie waarin jij centraal staat. Wil jij met een familielid en begeleider hieraan meewerken? Ook Naar-Keuze is hierbij betrokken, net als KansPlus, Ieder(in), de Lfb en LSR.

 

Wat is de bedoeling?
Je hebt vast een wens of een idee hoe jouw dagelijkse leven fijner kan worden. Samen met een begeleider en familielid of vriend kijken jullie of die aanpassing mogelijk is. Daar maakt Vilans een film van. Van hoe je jouw wens of idee bespreekt met de anderen. En hoe jullie met elkaar kijken hoe dat geregeld kan worden.  

 

Vilans maakt een serie van 4 films waarin jij en je familie of vriend, en begeleider wordt gevolgd. Het worden 4 afleveringen van ongeveer 2 minuten:

1) een kort portret van jou, wie ben je, wat doe je?

2) een gesprek over jouw wens, samen met een familielid of vriend en een begeleider

3) laten zien dat er gewerkt wordt aan het realiseren van je wens

4) het resultaat, is het gelukt? Welke begeleiding heb je nog nodig? Wat vindt je ervan?

De films komen op een website en worden getoond bij bijeenkomsten. Ook via social media wordt de film over jouw gedeeld. Zo kan jouw verhaal andere mensen inspireren om ook na te denken over een fijner leven en daar het gesprek over te voeren. Jij wordt dan een van de gezichten van de campagne. De eerste aflevering komt in november 2017 op de website. Daarna volgen de andere afleveringen. De campagne loopt tot eind 2018.

Wil jij hier aan meedoen?
Lijkt het je leuk om het gezicht te worden van deze campagne? Heb je interesse om mee te werken en denk je dat een familielid en begeleider ook wil meewerken?

Iemand van Vilans zal eerst telefonisch contact opnemen om kennis te maken, jouw wens of idee te horen en verder te praten over het opnemen van de film. Dat gebeurt samen met jouw vertegenwoordiger, je familie en je begeleiders.

Als iedereen het een goed idee vind, maakt Vilans een mooie film waarin jouw verhaal centraal staat. Als aandenken krijg je een mooie foto van een beeld uit de film!

 

Wanneer

De eerste films worden in oktober opgenomen. Vilans komt naar jou toe waar je woont. Dan wordt ook afgesproken wanneer de volgende filmopnamen zijn. Later in 2017 of zelfs in 2018.

 

Meer weten
Wil je meer weten over de campagne? Kijk op www.ikdoemee.nl . Daar lees je wat het doel is: goede zorg voor een fijn leven. Dat start met het gesprek hierover te voeren. In deze gesprekken zijn vijf onderwerpen belangrijk. Samen staan deze onderwerpen bekend als de ‘kwaliteitsagenda’.  Op de website zie je ook een eerste film die we hebben gemaakt, zodat je ook een idee krijgt hoe je gefilmd wordt.

Hoe verder?

Heb je interesse? Neem contact op met Dorien Kloosterman (0481) 374589 of neemegla.[antispam].@naar-keuze.nl