Logo


 

Coulanceperiode controles SVB voorbij

Geplaatst op 08-11-2016  -  Categorie: Algemeen

Per 1 november is de coulanceregeling voor het indienen van facturen voorbij en gaat de SVB strenger controleren of de ingediende zorgovereenkomsten en declaraties met elkaar corresponderen. Als in de zorgovereenkomst staat dat er alleen begeleiding wordt geleverd, mag er geen persoonlijke verzorging worden gedeclareerd. Deze strengere controle hoort bij de afspraken die staatssecretaris Van Rijn voor de zomer met de Tweede Kamer heeft gemaakt.


Omdat er medio 2015 zoveel chaos ontstond rondom de betalingen bij de SVB , is destijds door de Tweede Kamer afgedwongen dat de SVB soepel met betalingen om zou gaan. Inmiddels lijkt de chaos bij de SVB voorbij te zijn en heeft men de zaken groetendeels op orde. Recent hebben bestuursleden van Naar-Keuze een werkbezoek gevracht aan de SVB. Daar werd ook duidelijk dat bv. ingediende nieuwe iovereenkomsten en facturen binnen 24 uur aan het juiste dossier zijn gekoppeld, ook de facturen die per post binnenkomen, en binnen 5 werkdagen worden betaald, als de gegevens allemaal kloppen. In september en oktober werden budgethouders gebeld als de zorgovereenkomst en factuur niet overeen kwamen, maar werd er wel uitbetaald. vanaf 1 november wordt pas uitbetaald als alles klopt. Mocht er iets niet kloppen dan zal de budgethouder gebeld worden en ontvangt hij/zij een brief ter bevestiging. Pas nadat de correcte factuur/ zorgovereenkomst in het bezit van de SVB is, zal er tot betaling worden overgegaan.

Als u vragen hebt over de juiste wijze van declareren of het schrijven van een zorgverzekering, neem gerust contact met ons op.