Logo


 

Coronavaccinatie voor mensen met Wlz-ggz indicatie

Geplaatst op 25-04-2021  -  Categorie: Algemeen

Coronavaccinatie voor mensen met Wlz-ggz indicatie in een kleinschalige woonvorm en hun medebewoners: bericht van het Ministerie van VWS en RIVM

 

LET OP ! Deze ronde is niet bestemd voor kleinschalige woonvormen waar (ook) mensen met een Wlz-indicatie op basis van een verstandelijke, lichamelijke of zintuigelijke beperking wonen: die woonvormen zijn eerder al gevaccineerd door de huisartsenposten. Medebewoners met een Wlz-ggz indicatie in deze initiatieven zijn ook al eerder gevaccineerd. Voor die gevallen waarin deze woonvormen geheel of gedeeltelijk zijn overgeslagen, is er reeds een ‘veegronde’ door het RIVM aangekondigd.

Woonvormen waar uitsluitend bewoners met een Wmo-indicatie wonen, komen helaas niet voor deze vaccinatieronde in aanmerking.

Kleinschalige woonvormen waar mensen met een Wlz-ggz indicatie wonen, kunnen binnenkort hun bewoners laten vaccineren tegen corona. Vanaf week 19 (startend op 10 mei), komt een arts naar de woonvorm toe om de bewoners te vaccineren. Deze bewoners krijgen het vaccin van Moderna.

Het betreft woonvormen waarvan de bewoners nog niet in aanmerking zijn gekomen voor vaccinatie. De woonvorm komt in aanmerking als tenminste één bewoner zorg krijgt op basis van een Wlz-ggz indicatie: op basis van een Volledig Pakket Thuis (VPT) of gefinancierd uit een Persoonsgebonden Budget (PGB) met woontoeslag. Als dat het geval is, kunnen alle bewoners van 18 jaar of ouder gevaccineerd worden: dus ook de andere bewoners van de woonvorm die bijv. een Wmo-indicatie hebben. Dit geldt alleen voor bewoners, niet voor externe cliënten die gebruik maken van de dagbesteding. De coördinator of het bestuur van een dergelijke woonvorm kan zich melden bij een contactpunt, één van de vijf hieronder vermelde organisaties. Cliënten kunnen dit niet individueel doen.

Wij verzoeken u vriendelijk om zich zo snel mogelijk, maar uiterlijk maandag 3 mei te melden bij één van de onderstaande organisaties. U kunt zich daar ook melden als u geen lid van één van de onderstaande organisaties bent.

Vermeld in uw mail de volgende gegevens van het wooninitiatief:

Naam van het wooninitiatief:
Adres van de woonlocatie:
Het aantal bewoners met een ggz-wlz indicatie (dat hoeft niet het aantal bewoners te zijn dat zich wil laten vaccineren)
Het aantal medebewoners (dat hoeft niet het aantal medebewoners te zijn dat zich wil laten vaccineren)
Contactpersoon, mail en telefoonnummer:
 
Hier volgen de organisaties bij wie u zich kunt melden :

 

ZorgthuisNL:                                                           ofni.[antispam].@zorgthuisnl.nl 

BVKZ:                                                                     ofni.[antispam].@bvkz.nl 

SPOT:                                                                     ofni.[antispam].@verenigingspot.nl 

Landelijke Vereniging

van Ouderinitiatieven:                                        siraterces.[antispam].@ouderinitiatieven.nl 

Federatie Landbouw en Zorg:                          eitaredef.[antispam].@landbouwzorg.nl