Logo


 

Brief over derdenbeding PGB

Geplaatst op 23-07-2018  -  Categorie: Algemeen

teaser-20informatiebrochure-tcm127-547812Afgelopen week heeft de SVB brieven verstuurd met het verzoek een nieuwe zorgovereenkomst op te sturen vanwege het derdenbeding. Het is de bedoeling dat alle budgethouders  gebruik gaan maken van zorgovereenkomsten waarin het derdenbeding is opgenomen.

Wat is een derdenbeding en waarom moet ik daarvoor een nieuwe zorgovereenkomst opsturen?
Het komt helaas wel eens voor dat een zorgverlener zich ten onrechte uit het PGB laat betalen. Er kan dan sprake zijn van fraude. Ter bescherming van de budgethouder heeft het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) het derdenbeding verplicht gesteld. Door het derdenbeding is de budgethouder niet langer verantwoordelijk voor onterecht uitbetaald PGB. Het zorgkantoor of de gemeente kan dit rechtstreeks bij de zorgverlener terughalen in plaats van een terugvordering via de budgethouder. Uiteraard moet er wel bewijsmateriaal zijn, dat er fraude gepleegd is.

Is 10 augustus een harde deadline?
Het is heel lastig dat de brieven midfden in de vakantie zijn verstuurd. daar hebben we de SVB ook op aangesproken. Ook de zorgvefrlener moet de overeenkomst tekenen, dus dat vraagt allemaal nogal wat tijd. in uw belang dat we de nieuwe zorgovereenkomst zo snel mogelijk ontvangen. De SVB begrijpt dat het door de vakantieperiode mogelijk niet lukt om onverwacht een nieuwe overeenkomst op te sturen. De SVB stelt dat het niet erg is als de overeenkomst(en) later komt. doch uiterlijk 14 september 2018.


Ik heb geen brief ontvangen, klopt dat?
Dat kan zeker kloppen. Als in uw zorgovereenkomsten al een derdenbeding is opgenomen hoeft u niks te doen en ontvangt u ook geen brief van de SVB. Heeft u een zorgovereenkomst waarin het derdenbeding nog niet is opgenomen? Dan ontvangt u vanzelf een brief van de SVB met meer informatie.

Hier vindt u de begleidende brief die de SVB stuurt; Deel 1 en deel 2

Hier vindt u een link naar de zorgovereenkomsten

Heeft u vragen bij het invullen van uw overeenkomst? Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag.