Logo


 

Informatiebijeenkomsten voor ouderinitiatieven over de Wet zorg en dwang (Wzd)

Geplaatst op 09-10-2019  -  Categorie: Algemeen

Op 1 januari 2020 treedt de Wet zorg en dwang in werking. Deze wet vervangt, samen met de Wvggz, de Wet Bopz.

Ook voor ouderinitiatieven
Deze nieuwe wet is ook van toepassing op mensen die thuis wonen of in een ouderinitiatief. De wet geldt ook voor dagbestedingslocaties en logeerhuizen. Uitgangspunt van deze nieuwe wet is dat ieder mens het recht heeft om in vrijheid te leven en eigen keuzes te maken. Dit geldt ook voor mensen met een verstandelijke beperking of met dementie. 

In november 2019 organiseert Naar-Keuze in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport diverse informatiebijeenkomsten voor betrokken ouders, bestuurders van ouderinitiatieven, door het hele land. Aan de hand van een inleiding en de gelegenheid om vragen te stellen leert u wat er voor uw ouderinitiatief zou kunnen veranderen, het op het moment dat de nieuwe wet ingaat en wat uw rol is als bestuurder van een ouderinitiatief. Hoe kunt u zich voorbereiden?

We willen zoveel mogelijk ouderinitiatieven de kans bieden om de informatiebijeenkomsten bij te wonen. Daarom vragen wij u om deze uitnodiging door te geven aan andere bij u bekende ouderinitiatieven. Na afloop ontvangt u de handreiking Wzd en Ouderinitiatieven, die op dit moment wordt samengesteld.


De volgende data en plaatsen zijn gepland:

  • Zaterdag 9 november van 10.00 tot 12.00 uur in Zwolle
  • Zaterdag 16 november van 10.00 tot 12.30 in Tiel (maakt deel uit van bijeenkomst over kwaliteit in ouderinitiatieven)
  • Woensdag 20 november van 19.30 tot 22.00 uur in Eindhoven
  • Woensdag 27 november van 19.30 tot 22.00 uur in de omgeving van Dordrecht/Rotterdam/Den Haag


De bijeenkomsten zijn gratis. U kunt zich aanmelden voor de bijeenkomsten via het aanmeldformulier. U ontvangt een week van te voren een bevestiging en routebeschrijving. Voor meer informatie over de workshops kunt u contact opnemen met; Naar-Keuze Dorien Kloosterman tel (0481) 374589 Of neemegla.[antispam].@naar-keuze.nl