Foto elysion
Logo wooninitiatieven.nl
Foto elysion02

Bewoners gezocht

Een nieuw wooninitiatief kan opzoek zijn naar bewoners, maar ook bestaande wooninitiatieven kunnen een plaats vrijhebben of op zoek zijn naar een een nieuwe bewoner. 

Op deze pagina kunt u een oproep laten plaatsen als u op zoek bent naar een nieuwe bewoner of ouders en hun kind voor een nieuw wooninitiatief. Dit via het mailadres neveitaitininoow.[antispam].@naar-keuze.nlvermeld daarbij dat u op zoek bent naar een bewoner en welke gegevens u bij de oproep wilt plaatsen.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Woongroep Maasniel in Roermond zoekt een nieuwe bewoner

datum: 22 februari 2022

Vereniging Woongroep Maasniel is een ouderinitiatief voor mensen met een verstandelijke beperking.

De Vereniging gaat uit van het beginsel dat mensen met een verstandelijke beperking dezelfde rechten hebben als ieder ander mens en deel moeten kunnen nemen aan de samenleving. Om dit te verwezenlijken, wordt 24 uur per dag begeleiding aangeboden door een team deskundige begeleiders.

De groep bestaat, indien compleet, uit 12 bewoners met een verstandelijke beperking. Na jaren in Maasniel gewoond te hebben, is de groep in februari 2014 verhuisd naar de huidige locatie aan het Laurentiusplein in Roermond. Alle bewoners hebben een eigen appartement van ong. 35 m2. Verder zijn er 2 gemeenschappelijke woonkamers en keukens, plus een aantal andere gemeenschappelijke ruimtes. 

De groep bestaat momenteel uit 11 bewoners in de leeftijd variërend van 24 tot 60 jaar, 5 mannen en 6 vrouwen. Het zijn allen bewoners met een verstandelijke beperking , met een CIZ indicatie (ZZP 3/4/5/6) voor begeleiding, persoonlijke verzorging, verpleging en verblijf. Financiering vindt plaats in de vorm van PGB. Het ouderinitiatief is opgezet als een ongecompliceerde woonomgeving waarin de tijd van de begeleiding vooral gestoken wordt in zorg en aandacht naar de bewoners.

Om binnen de samenstelling van de bewonersgroep de evenwichtigheid te behouden, is het belangrijk dat de nieuwe bewoner past binnen de groep. Wij zoeken daarom kandidaten die:

 

 • bij voorkeur tussen de 18 en 35 jaar oud zijn
 • een verstandelijke beperking hebben
 • redelijk goed mobiel zijn
 • nog vol in het leven staan
 • goed kunnen functioneren in een groep
 • een indicatie voor langdurig verblijf (wonen) hebben in de vorm van een zorgzwaartepakket ZZP 03,04,05 of 06.
 • De drijfveer achter dit ouderinitiatief zijn onder andere de ouders en/of verwanten. Naast betrokkenheid van ouders en/of verwanten naar hun bewoner, stellen we het op prijs dat deze betrokkenheid er ook is naar het ouderinitiatief als geheel en dat een actieve bijdrage naar eigen kunnen verwacht mag worden.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de woongroep (zie contactgegevens). In eerste instantie zal een gesprek plaatsvinden tussen de vertegenwoordigers van de kandidaat en het bestuur van de woongroep. Afhankelijk van dit gesprek zullen er verdere stappen plaatsvinden. Gerard Jochems, 06-53577875 of per mail: drareg.ynel.[antispam].@gmail.com


 

Villa Oki in Bussum heeft een plek vrij

datum: 10 februari 2022

 

Villa OKI heeft per direct een woonplek vrij voor een jongvolwassen  rolstoel gebonden man die voldoet aan onderstaand profiel:

 • Leeftijd 18 – 35 jaar
 • Goed kan functioneren in een drukke en vrolijke groep
 • Goed kan communiceren in de Nederlandse taal
 • Sociaalvaardig is en zonder gedragsproblematiek
 • Geen agressief gedrag vertoont (bewoners mogen elkaars veiligheid letterlijk en figuurlijk niet in gevaar brengen)
 • Overdag naar dagbesteding, werk of activiteitencentrum gaat
 • Beschikt over een Wajong uitkering en PGB met een indicatie minimaal LG6 & VG5

De groep bestaat nu uit 7 (jong)volwassenen – 4 vrouwen en 3 mannen – met een verstandelijke beperking waarvan 1 rolstoel gebonden. Gelet op de groepssamenstelling gaat onze voorkeur uit naar iemand zonder Syndroom van Down.

Kijk ook even op de Facebookpagina StichtingOKI om te zien hoe gezellig het is bij OKI.

Heb je interesse om in Villa OKI te komen wonen dan ontvangen wij graag de volgende informatie per mail eerdvalrac.[antispam].@planet.nl

 • Persoonlijke gegevens
 • Beschrijving van de potentiele bewoner (karakter & beperking)
 • Psychologische rapport
 • Indicatie over verzorging en begeleiding die nodig zijn
 • Indicatie PGB

Voor vragen kunt u telefonisch contact opnemen met Carla van der Ree op telefoonnummer 0653 117 999.


Stichting Eigen Huis in Amsterdam Noord heeft een open plek

datum: 27 januari 2022

 ‘bewoonster gezocht’

Stichting Eigen Huis Zorg in Amsterdam zoekt op korte termijn een nieuwe bewoonster.

 

Eigen Huis Amsterdam Zorg is een kleinschalig ouder-/wooninitiatief voor 6 vrouwen met een verstandelijke beperking

 • Eigen Huis is vanuit een aantal ouders uit Tuindorp Oostzaan opgezet vanwege de behoefte aan woonbegeleiding op maat. Sinds november 1997 wonen er 6 vrouwen met een verstandelijke beperking.
 • We zitten nu in een fase, dat een aantal van de eerste bewoonsters er niet meer zijn.
 • Van ouders/familieleden verwachten wij betrokkenheid bij de stichting die ons huis beheert.
 • Het huis staat in Tuindorp Oostzaan(A’dam Noord), zijn ruime zit-/slaapkamers, een gemeenschappelijke woonkamer, douches, toiletten, een leuke tuin en leuke buren
 • Woning is destijds vanuit drie gezinswoningen omgebouwd tot een groepswoning door Ymere. Wij werken samen met een Thuiszorg organisatie(Betty’s Zorg).
 • Bewoonsters krijgen 24-uurszorg .Ondersteuning gericht op leefbaarheid, verzorging, het vinden en houden van dagbesteding, indelen van vrije tijd.
 • Zes vrouwen met een verstandelijke beperking, sommige met een stoornis in het autismespectrum. Kunnen niet zonder begeleiding zelfstandig wonen
 • Zorgzwaarte 5, zorg op basis van een PGB

 

 • Er is een open plek op de eerste verdieping. Kamer is in principe ingericht
 • .

Voor meer informatie neem contact op met Peter van Duren/06-14549857

Mailen mag ook: 320nerudnavp.[antispam].@gmail.com

Er is uitgebreide informatie aanwezig.


 

Het Meander-Huis biedt buitenkans! (Monster)

Datum: 20 december 2021

Het Meander-huis in Monster heeft plaats voor twee nieuwe bewoners. Dit ouderinitiatief dat sinds september 2021 succesvol is gestart, biedt plek voor acht jongvolwassenen met een verstandelijke handicap. Het functioneert als een gezinsvervangend thuis waar de bewoners samen een huishouden vormen. Ze worden daarin begeleid door betrokken professionals, waarbij de ouders voor de randvoorwaarden zorgen.

Het huis ligt in Monster, recht tegenover molen De Vier Winden. Op 500 meter van het strand en dichtbij faciliteiten als winkels en een zwembad. Elke bewoner heeft er een eigen ruime kamer en daarnaast is er veel gezamenlijke ruimte: een woonkeuken, een ruime woonkamer, en grote recreatiekamer en een mooie ommuurde tuin.

Harmonieus
Het Meander-huis werkt vanuit een visie die te lezen is op de website www.meander-huis.nl. Harmonieus, nabij, liefdevol en stimulerend. Iedereen wil gezien worden en erbij horen, ook de bewoners van Meander.  Er wordt samen gegeten en er worden gezamenlijke activiteiten opgepakt. Maar je moet er ook je eigen plan trekken, bijvoorbeeld met je eigen dagbesteding. Alle bewoners hebben een PGB (WLZ) waarvan ze de zorg betalen. De huur en servicekosten betalen ze uit hun Wajong uitkering. In verband met de samenstelling van de groep, zijn we nu vooral op zoek naar bewoners met ZZP 3,4 of 5.

Het Meander-huis is een ouderinitiatief. Dat betekent dat niet alleen de kinderen, maar ook de ouders met elkaar overweg moeten kunnen. Je gaat immers jarenlang met elkaar zorgen dat dit huis een succes wordt.

Interesse?
De huidige bewoners hebben een goede start gemaakt in het Meander-huis. Er is nu ruimte voor twee nieuwe bewoners. Spreekt dit je aan en wil je onderzoeken of Meander een goede plek is voor je kind, maak dan een afspraak met Esther Grootscholten (06-38410180) of Mick van der Wegen (06-49321687), beiden ouders van een van de Meanderbewoners.


 

Ouderinitiatief Stichting Buiten Gewoon te Berlicum 

Datum: 30 november 2021

 Per november 2021 komt er een woning vrij in ons ouderinitiatief ” Buiten Gewoon” (BG) te Berlicum. Het ouderinitiatief bestaat uit 10 eenpersoonswoningen, waarvan 2 aangepaste woningen voor rolstoel. Daarnaast is er een gezamenlijke ruimte met huiskamer, eetruimte en keuken. Alles begane grond, met een grote buitenruimte, aan de rand van het dorp. De bewoners bezoeken overdag de dagactiviteiten elders, of op het eigen terrein: de werkboerderij.

Vanwege samenstelling van de bewonersgroep, 6 mannen en 3 vrouwen gaat de voorkeur uit naar een vrouw. De woning die vrijkomt is aangepast voor een rolstoelafhankelijk persoon.

Belangstellenden kunnen reageren naar de secretaris van Stichting Buiten Gewoon:

Mail: ofni.[antispam].@buitengewoon.org

Post: Beekstraat 18, 5258 EG, Berlicum


 

Laatst bijgewerkt op 22 februari 2022