Foto elysion
Logo wooninitiatieven.nl
Foto elysion02

Laatst bijgewerkt op 9 juni 2018

Bewoners gezocht

Een nieuw wooninitiatief kan opzoek zijn naar bewoners, maar ook bestaande wooninitiatieven kunnen een plaats vrijhebben of op zoek zijn naar een een nieuwe bewoner. 

Op deze pagina kunt u een oproep laten plaatsen als u op zoek bent naar een nieuwe bewoner of ouders en hun kind voor een nieuw wooninitiatief. Dit via het mailadres neveitaitininoow.[antispam].@naar-keuze.nlvermeld daarbij dat u op zoek bent naar een bewoner en welke gegevens u bij de oproep wilt plaatsen.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bewoners gezocht voor nieuw initiatief in Utrecht

1 juni 2018

Ouders gezocht om een kleinschalig woonproject voor zes jongens op te zetten op een landgoed in Hollandse Rading – Lage Vuursche (Utrecht). Er is nog plek voor vier jongens. De leeftijd is afhankelijk van de samenstelling van de groep.

Op het landgoed staat een woning (bungalow) welke verbouwd wordt en geschikt gemaakt voor jongens met autisme en ontwikkelingsstoornissen en/of een verstandelijk handicap. Elke bewoner krijgt zijn eigen kamer.

De woning staat in een prikkelarme, bosrijke omgeving op een prachtig landgoed. Er staan nog andere gebouwen, onder andere een grote multifunctionele ruimte met sporthal. Het is mogelijk om hierin verschillende ruimtes te maken voor onder andere leermethodes/programma’s, muziek, bewegen, sensorische integratie, fitness en creatieve activiteiten. Allemaal om de ontwikkeling van de jongens te bevorderen. Wij vinden dat ieder kind het recht heeft en de mogelijkheid moet krijgen om te leren.

Op het terrein is ook een speeltuin, voetbalveld en gazons. En in de omgeving zijn mooie wandel- en fietspaden.

Wij zoeken ouders met kennis en ideeën. En die vooral ook tijd hebben om diverse taken op zich te nemen, zoals werven van fondsen en sponsors voor het financieel mogelijk maken en opstarten van dit project.

 

Meer informatie
Neem contact op met neveitaitininoow.[antispam].@naar-keuze.nl

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bewoners gezocht voor nieuw initiatief in Waalwijk

Datum plaatsing; 1 mei 2018

 

De Langstraat in Waalwijk zoekt per direct ouders van jongeren met een beperking.

Omschrijving van het initiatief
Het gaat hier om het opstarten van een initiatief in de omgeving van Waalwijk. De ouders van een 18-jarige zoon met een VG6 zoeken mede-ouders om gezamenlijk een initiatief te starten.Het initiatief heeft als doelstelling de jongeren zoveel mogelijk deel uit te laten maken van de maatschappij met de ondersteuning die daar bij noodzakelijk is.Het realiseren van een initiatief vergt veel werk. Daarom wordt gezocht naar ouders die mee willen denken en helpen om dit initiatief te realiseren. Op dit moment heeft betrokkene dagbesteding bij dagbesteding Langstraat. Samen met de directeur Lara Wassink willen ouders dit wooninitiatief realiseren.

Beschrijving van de bewonersgroep
Er wordt nu gedacht aan een vorm van begeleidend wonen waarbij ieder een eigen woonadres dan wel in een groter gebouw waarbij iedereen een kamer met keuken en badkamer heeft. Overdag is er dagbesteding buitenshuis De zorg wordt betaald via PGB (VG5 en VG6). Uiteraard wordt begeleiding op individuele behoeften afgestemd.

Beschrijving open plaats
Een (VG) verstandelijke beperking en (LVG) licht verstandelijke beperking en/of autisme of aanverwante problematiek.  

Contactpersoon / adresgegevens:
Lara Wassink: 06-57562601 en 
Sandra Abbas: 06-24110195
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

gorssel

Mede bewoners gezocht voor doorstart van een bestaand initiatief

datum: 4 feb. 2018

Wij, twee bewoners van het wooninitiatief de Hassinkhof in Gorssel, zoeken m.i.v. het voorjaar van 2019 , enkele medebewoners. De huidige zorgverlener Philadelphia heeft als beleid, dat zulke kleinschalige voorzieningen niet meer kunnen en bouwt elders een voorziening voor ca. 50 bewoners, maar wij willen hier graag blijven wonen. 

Wij zijn twee (licht) verstandelijk beperkte mannen en hebben autisme. Overdag werken wij op een dagcentrum/zorgboerderij. In de weekends gaan we vaak met begeleiding gezellige dingen doen, zoals winkelen, bioscoop, zwembad of i.d.

In ons huis hebben wij op de eerste verdieping voor iedere bewoner een eigen appartement, bestaande uit een woonkamer, zonder kookgelegenheid , maar met aanrecht en een verdieping hoger een eigen badkamer en een eigen slaapkamer. Verder is er een gemeenschappelijke woonkamer/keuken met een vide. Daar worden de gezamenlijke maaltijden gebruikt.

Momenteel telt ons huis ons 5 appartementen en het is de bedoeling, dat er op de benedenverdieping nog een appartement bij komt.

Wij zoeken enkele nieuwe bewoners , die in het bezit zijn, of kunnen komen van een PGB  VG06. Het is prettig als de christelijke grondslag wordt geaccepteerd.

Ouders of andere familieleden die enthousiast mee willen denken/werken aan deze doorstart zijn ook van harte welkom.

Belangstelling? Neem dan contact op dan kunnen we samen kijken of uw en onze ideeën en mogelijkheden bij elkaar passen.

 

Stichting Hassinkhof Zorg  v.h. CWGG

contactpersoon: Carolien van Poecke-Bosvelt

Voorende 22, 7213 XZ, Gorssel

06-53766451


 

Bewoners gezocht voor wooninitiatief in Asten

9 januari 2018

Wooninitiatief ’t Clockhuys wordt gebouwd in het voorjaar van 2018 in het centrum van Asten. We verwachten dat de bouw medio 2019 gereed is.

De bewoners krijgen  ieder een  eigen appartement , en op de beneden verdieping is een gezamenlijke ruimte. Er is een lift aanwezig in het gebouw.

Jong volwassenen tussen de 16 en 35 jaar met een verstandelijke beperking en een indicatie vanaf  ZZP VG 3 zijn welkom

Wij zijn nog op zoek naar enkele bewoners Voldoe je aan het bewonersprofiel op de site en heb je interesse neem dan contact op met ons.

www.tclockhuysasten.nl