Foto elysion
Logo wooninitiatieven.nl
Foto elysion02

Bewoners gezocht

Een nieuw wooninitiatief kan opzoek zijn naar bewoners, maar ook bestaande wooninitiatieven kunnen een plaats vrijhebben of op zoek zijn naar een een nieuwe bewoner. 

Op deze pagina kunt u een oproep laten plaatsen als u op zoek bent naar een nieuwe bewoner of ouders en hun kind voor een nieuw wooninitiatief. Dit via het mailadres neveitaitininoow.[antispam].@naar-keuze.nlvermeld daarbij dat u op zoek bent naar een bewoner en welke gegevens u bij de oproep wilt plaatsen.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Plek vrij ouderinitiatief Hoofddorp

datum 20 juli 2022

 

Nieuwe bewoner voor wooninitiatief ZilverEsdoorn in Hoofddorp


Wij zoeken een nieuwe bewoner voor ons gezellige ZilverEsdoorn huis.
Stichting ZilverEsdoorn is een ouderinitiatief en in het huis in Hoofddorp wonen 9 bewoners met een verstandelijke en soms ook lichamelijke beperking, tussen de 20 en 35 jaar. De 24-uurszorg wordt geleverd door Rozemarijn, onderdeel van de Raphaelstichting, en is op antroposofische basis.
In het huis zorgt Rozemarijn voor een thuis met geborgenheid, vrolijkheid, rust en activiteiten zoals wandelen, G-sport aan huis en geregeld muzikale momenten. Overdag gaan de bewoners naar hun verschillende 'werk'-plekken. Ze eten gezamenlijk en iedereen heeft een eigen kamer.

Per 1 augustus hebben we een plek vrij voor een jong volwassene:
• Leeftijd 18-35
• CIZ indicatie ZZP VG 4 of 6
• Beschikt over PGB en Wajong uitkering
• Voelt zich thuis in een levendige, vrolijke groep
• Geen gedragsproblematiek of agressief gedrag
• Niet rolstoelgebonden

Stichting ZilverEsdoorn is een ouderinitiatief en inzet van ouders is onontbeerlijk, de te verwachten tijdsinvestering is gemiddeld 1,5 dag per maand.
Meer informatie over ons wooninitiatief op www.zilveresdoorn.nl en bij interesse om in ons gezellige en ruime huis te komen wonen, graag mailen naar ofni.[antispam].@zilveresdoorn.nl met o.a. de volgende informatie
• Persoonlijke gegevens
• Beschrijving van de kandidaat bewoner (karakter & beperking)
• Indicatie over verzorging en begeleiding die nodig zijn


Voor vragen kunt u contact opnemen met:
• Marlies van Dael, tel 06 46234570 of
• Gigi Calkoen, tel 06 22426573

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bewoner gezocht ouderinitiatief nabij Breda

datum plaatsing 20 junl 2022

 

Per 1 augustus 2022 komt er een plaats vrij voor een nieuwe bewoner (m/v).
Wilt u iemand aanmelden? Of kent u iemand voor wie dit een goede woonvoorziening zou zijn? Graag! Bekijk onze profielschets van de nieuwe bewoner.
Neem contact met ons op via het contactformulier op onze informatieve website: www.stichting2x7.nl

 

Dit maakt 2x7 bijzonder

 • De zeer grote inzet van de ouders om dit huis voor hun kinderen tot stand te brengen.
 • De scheiding van wonen en zorg waardoor ouders/bewoners zelf de zorgaanbieder kiezen en de wijze waarop zij met de zorgaanbieder in gesprek zijn over de te bieden zorg.
 • De betrokkenheid van ouders én Prisma-team bij het woonzorginitiatief.
 • De betrokkenheid van de bewoners bij zaken die voor hen van direct belang zijn (zoals het aanstellen van personeel en de keuze van activiteiten).
 • De integratie in de buurt.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Plek beschikbaar ouderinitiatief Hilvarenbeek

Datum: 1 juni 2022

Stichting Ave is een ouderinitiatief voor “beschermd wonen” te Hilvarenbeek in het midden van Noord Brabant.

 Deze woongroep is bedoeld voor jong volwassen met een verstandelijke beperking en een storing binnen het autisme spectrum. Maar ook personen met alleen een verstandelijke beperking zijn van harte welkom.

Leeftijd: tussen 20 en 40 jaar.

 Er wordt 24 uur begeleiding verzorgd door deskundige professionele begeleiders. In totaal kunnen 9 bewoners zich hier vestigen.

De appartementen zijn ongeveer 60 m2.

Er zijn op dit moment nog 2 appartementen vrij.

Er is veel aandacht voor individueel welzijn, de sociale omgeving en de ontwikkeling van de bewoners.

We streven naar een veilige en warme plek voor alle deelnemers. Dagbesteding buiten het ouderinitiatief behoort tot de mogelijkheden.

Alle bewoners hebben een Wlz indicatie Zorg Zwaarte Pakket ZZP-VG 04, 05 of 06.

De financiering vindt plaats middels PGB. We doen dit samen met wooncorporatie Leystromen en zorgverlener WoondroomZorg.

 

Met zorg wordt de nieuwe bewoner gekozen want het is natuurlijk belangrijk dat hij of zij past binnen de groep. Op dit moment bestaat de groep uit 3 jonge dames en 4 jonge heren.

Het adres is Groot Loo 2A 5081BL Hilvarenbeek.

 Mocht u belangstelling hebben dan kunt u contact opnemen met het secretariaat.

Email: tslehrev.retep.[antispam].@hetnet.nl of telefoonnummer 06 518 55 294. Ook kunt u natuurlijk onze website bekijken: www.stichting-ave.nl Of een mail sturen naar ofni.[antispam].@stichting-ave.nl


 

Bewoners gezocht voor nieuw ouderinitiatief in Venlo

 

oproep-voor-bewoners

 


 

Stichting Dubbelklik Zwolle zoekt nieuwe bewoners

Datum 01-4-2022

Stichting Dubbelklik is een gezellige, kleinschalige woonvoorziening voor 10 mensen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking.

Het ouderiniatief is in 1999 opgericht met als doel eigenregie, kleinschaligheid en kwalitatieve-zorg in te regelen, waar wonen en zorg gescheiden zijn.

De huidige bewoners bevinden zich in de leeftijdscategorieën van rond de 30 jaar en 50 jaar oud.  

De ruime appartementen zijn rolstoeltoegankelijk en voorzien van een eigen douche, toilet, keukenblokje en een professionele airco installatie.  Ook zijn er twee gezamenlijke woonkamers die gescheiden worden door een gezamenlijke keuken. Aan deze woonkamers grenst een grote tuin met gezellige zitjes en een tuinhuisje.   

Alle bewoners hebben een 24-uurs zorg indicatie. De professionele zorgbegeleiding wordt geleverd door PGVZ, inclusief de slaapdienst.

Heb je interesse om bij dit rustige maar toch gezellig ouderiniatief te komen wonen en kom je in aanmerking voor een PGB- of een VPT indicatie in de range VG3 t/m VG6.   Neem dan contact met ons op: ruutseB.[antispam].@Dubbelklikzwolle.nl Tel: 06-22 807 199

Of bekijk onze website: www.dubbelklikzwolle.nl     


       

Woongroep Maasniel in Roermond zoekt een nieuwe bewoner

datum: 22 februari 2022

Vereniging Woongroep Maasniel is een ouderinitiatief voor mensen met een verstandelijke beperking.

De Vereniging gaat uit van het beginsel dat mensen met een verstandelijke beperking dezelfde rechten hebben als ieder ander mens en deel moeten kunnen nemen aan de samenleving. Om dit te verwezenlijken, wordt 24 uur per dag begeleiding aangeboden door een team deskundige begeleiders.

De groep bestaat, indien compleet, uit 12 bewoners met een verstandelijke beperking. Na jaren in Maasniel gewoond te hebben, is de groep in februari 2014 verhuisd naar de huidige locatie aan het Laurentiusplein in Roermond. Alle bewoners hebben een eigen appartement van ong. 35 m2. Verder zijn er 2 gemeenschappelijke woonkamers en keukens, plus een aantal andere gemeenschappelijke ruimtes. 

De groep bestaat momenteel uit 11 bewoners in de leeftijd variërend van 24 tot 60 jaar, 5 mannen en 6 vrouwen. Het zijn allen bewoners met een verstandelijke beperking , met een CIZ indicatie (ZZP 3/4/5/6) voor begeleiding, persoonlijke verzorging, verpleging en verblijf. Financiering vindt plaats in de vorm van PGB. Het ouderinitiatief is opgezet als een ongecompliceerde woonomgeving waarin de tijd van de begeleiding vooral gestoken wordt in zorg en aandacht naar de bewoners.

Om binnen de samenstelling van de bewonersgroep de evenwichtigheid te behouden, is het belangrijk dat de nieuwe bewoner past binnen de groep. Wij zoeken daarom kandidaten die:

 

 • bij voorkeur tussen de 18 en 35 jaar oud zijn
 • een verstandelijke beperking hebben
 • redelijk goed mobiel zijn
 • nog vol in het leven staan
 • goed kunnen functioneren in een groep
 • een indicatie voor langdurig verblijf (wonen) hebben in de vorm van een zorgzwaartepakket ZZP 03,04,05 of 06.
 • De drijfveer achter dit ouderinitiatief zijn onder andere de ouders en/of verwanten. Naast betrokkenheid van ouders en/of verwanten naar hun bewoner, stellen we het op prijs dat deze betrokkenheid er ook is naar het ouderinitiatief als geheel en dat een actieve bijdrage naar eigen kunnen verwacht mag worden.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de woongroep (zie contactgegevens). In eerste instantie zal een gesprek plaatsvinden tussen de vertegenwoordigers van de kandidaat en het bestuur van de woongroep. Afhankelijk van dit gesprek zullen er verdere stappen plaatsvinden. Gerard Jochems, 06-53577875 of per mail: drareg.ynel.[antispam].@gmail.com


 

Villa Oki in Bussum heeft een plek vrij

datum: 10 februari 2022

 

Villa OKI heeft per direct een woonplek vrij voor een jongvolwassen  rolstoel gebonden man die voldoet aan onderstaand profiel:

 • Leeftijd 18 – 35 jaar
 • Goed kan functioneren in een drukke en vrolijke groep
 • Goed kan communiceren in de Nederlandse taal
 • Sociaalvaardig is en zonder gedragsproblematiek
 • Geen agressief gedrag vertoont (bewoners mogen elkaars veiligheid letterlijk en figuurlijk niet in gevaar brengen)
 • Overdag naar dagbesteding, werk of activiteitencentrum gaat
 • Beschikt over een Wajong uitkering en PGB met een indicatie minimaal LG6 & VG5

De groep bestaat nu uit 7 (jong)volwassenen – 4 vrouwen en 3 mannen – met een verstandelijke beperking waarvan 1 rolstoel gebonden. Gelet op de groepssamenstelling gaat onze voorkeur uit naar iemand zonder Syndroom van Down.

Kijk ook even op de Facebookpagina StichtingOKI om te zien hoe gezellig het is bij OKI.

Heb je interesse om in Villa OKI te komen wonen dan ontvangen wij graag de volgende informatie per mail eerdvalrac.[antispam].@planet.nl

 • Persoonlijke gegevens
 • Beschrijving van de potentiele bewoner (karakter & beperking)
 • Psychologische rapport
 • Indicatie over verzorging en begeleiding die nodig zijn
 • Indicatie PGB

Voor vragen kunt u telefonisch contact opnemen met Carla van der Ree op telefoonnummer 0653 117 999.


Stichting Eigen Huis in Amsterdam Noord heeft een open plek

datum: 27 januari 2022

 ‘bewoonster gezocht’

Stichting Eigen Huis Zorg in Amsterdam zoekt op korte termijn een nieuwe bewoonster.

 

Eigen Huis Amsterdam Zorg is een kleinschalig ouder-/wooninitiatief voor 6 vrouwen met een verstandelijke beperking

 • Eigen Huis is vanuit een aantal ouders uit Tuindorp Oostzaan opgezet vanwege de behoefte aan woonbegeleiding op maat. Sinds november 1997 wonen er 6 vrouwen met een verstandelijke beperking.
 • We zitten nu in een fase, dat een aantal van de eerste bewoonsters er niet meer zijn.
 • Van ouders/familieleden verwachten wij betrokkenheid bij de stichting die ons huis beheert.
 • Het huis staat in Tuindorp Oostzaan(A’dam Noord), zijn ruime zit-/slaapkamers, een gemeenschappelijke woonkamer, douches, toiletten, een leuke tuin en leuke buren
 • Woning is destijds vanuit drie gezinswoningen omgebouwd tot een groepswoning door Ymere. Wij werken samen met een Thuiszorg organisatie(Betty’s Zorg).
 • Bewoonsters krijgen 24-uurszorg .Ondersteuning gericht op leefbaarheid, verzorging, het vinden en houden van dagbesteding, indelen van vrije tijd.
 • Zes vrouwen met een verstandelijke beperking, sommige met een stoornis in het autismespectrum. Kunnen niet zonder begeleiding zelfstandig wonen
 • Zorgzwaarte 5, zorg op basis van een PGB

 

 • Er is een open plek op de eerste verdieping. Kamer is in principe ingericht
 • .

Voor meer informatie neem contact op met Peter van Duren/06-14549857

Mailen mag ook: 320nerudnavp.[antispam].@gmail.com

Er is uitgebreide informatie aanwezig.


 

Het Meander-Huis biedt buitenkans! (Monster)

Datum: 20 december 2021

Het Meander-huis in Monster heeft plaats voor twee nieuwe bewoners. Dit ouderinitiatief dat sinds september 2021 succesvol is gestart, biedt plek voor acht jongvolwassenen met een verstandelijke handicap. Het functioneert als een gezinsvervangend thuis waar de bewoners samen een huishouden vormen. Ze worden daarin begeleid door betrokken professionals, waarbij de ouders voor de randvoorwaarden zorgen.

Het huis ligt in Monster, recht tegenover molen De Vier Winden. Op 500 meter van het strand en dichtbij faciliteiten als winkels en een zwembad. Elke bewoner heeft er een eigen ruime kamer en daarnaast is er veel gezamenlijke ruimte: een woonkeuken, een ruime woonkamer, en grote recreatiekamer en een mooie ommuurde tuin.

Harmonieus
Het Meander-huis werkt vanuit een visie die te lezen is op de website www.meander-huis.nl. Harmonieus, nabij, liefdevol en stimulerend. Iedereen wil gezien worden en erbij horen, ook de bewoners van Meander.  Er wordt samen gegeten en er worden gezamenlijke activiteiten opgepakt. Maar je moet er ook je eigen plan trekken, bijvoorbeeld met je eigen dagbesteding. Alle bewoners hebben een PGB (WLZ) waarvan ze de zorg betalen. De huur en servicekosten betalen ze uit hun Wajong uitkering. In verband met de samenstelling van de groep, zijn we nu vooral op zoek naar bewoners met ZZP 3,4 of 5.

Het Meander-huis is een ouderinitiatief. Dat betekent dat niet alleen de kinderen, maar ook de ouders met elkaar overweg moeten kunnen. Je gaat immers jarenlang met elkaar zorgen dat dit huis een succes wordt.

Interesse?
De huidige bewoners hebben een goede start gemaakt in het Meander-huis. Er is nu ruimte voor twee nieuwe bewoners. Spreekt dit je aan en wil je onderzoeken of Meander een goede plek is voor je kind, maak dan een afspraak met Esther Grootscholten (06-38410180) of Mick van der Wegen (06-49321687), beiden ouders van een van de Meanderbewoners.


 

Ouderinitiatief Stichting Buiten Gewoon te BerlicumĀ 

Datum: 30 november 2021

 Per november 2021 komt er een woning vrij in ons ouderinitiatief ” Buiten Gewoon” (BG) te Berlicum. Het ouderinitiatief bestaat uit 10 eenpersoonswoningen, waarvan 2 aangepaste woningen voor rolstoel. Daarnaast is er een gezamenlijke ruimte met huiskamer, eetruimte en keuken. Alles begane grond, met een grote buitenruimte, aan de rand van het dorp. De bewoners bezoeken overdag de dagactiviteiten elders, of op het eigen terrein: de werkboerderij.

Vanwege samenstelling van de bewonersgroep, 6 mannen en 3 vrouwen gaat de voorkeur uit naar een vrouw. De woning die vrijkomt is aangepast voor een rolstoelafhankelijk persoon.

Belangstellenden kunnen reageren naar de secretaris van Stichting Buiten Gewoon:

Mail: ofni.[antispam].@buitengewoon.org

Post: Beekstraat 18, 5258 EG, Berlicum


 

Laatst bijgewerkt op 25 juli 2022