Foto elysion
Logo wooninitiatieven.nl
Foto elysion02

Bewoners gezocht

Een nieuw wooninitiatief kan opzoek zijn naar bewoners, maar ook bestaande wooninitiatieven kunnen een plaats vrijhebben of op zoek zijn naar een een nieuwe bewoner. 

Op deze pagina kunt u een oproep laten plaatsen als u op zoek bent naar een nieuwe bewoner of ouders en hun kind voor een nieuw wooninitiatief. Dit via het mailadres neveitaitininoow.[antispam].@naar-keuze.nl, vermeld daarbij dat u opzoek bent naar een bewoner en welke gegevens u bij de oproep wilt plaatsen.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bewoners gezocht voor nieuw initiatief in Waalwijk

Datum plaatsing; 1 mei 2018

 

De Langstraat in Waalwijk zoekt per direct ouders van jongeren met een beperking.

Omschrijving van het initiatief
Het gaat hier om het opstarten van een initiatief in de omgeving van Waalwijk. De ouders van een 18-jarige zoon met een VG6 zoeken mede-ouders om gezamenlijk een initiatief te starten.Het initiatief heeft als doelstelling de jongeren zoveel mogelijk deel uit te laten maken van de maatschappij met de ondersteuning die daar bij noodzakelijk is.Het realiseren van een initiatief vergt veel werk. Daarom wordt gezocht naar ouders die mee willen denken en helpen om dit initiatief te realiseren. Op dit moment heeft betrokkene dagbesteding bij dagbesteding Langstraat. Samen met de directeur Lara Wassink willen ouders dit wooninitiatief realiseren.

Beschrijving van de bewonersgroep
Er wordt nu gedacht aan een vorm van begeleidend wonen waarbij ieder een eigen woonadres dan wel in een groter gebouw waarbij iedereen een kamer met keuken en badkamer heeft. Overdag is er dagbesteding buitenshuis De zorg wordt betaald via PGB (VG5 en VG6). Uiteraard wordt begeleiding op individuele behoeften afgestemd.

Beschrijving open plaats
Een (VG) verstandelijke beperking en (LVG) licht verstandelijke beperking en/of autisme of aanverwante problematiek.  

Contactpersoon / adresgegevens:
Lara Wassink: 06-57562601 en 
Sandra Abbas: 06-24110195
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

gorssel

Mede bewoners gezocht voor doorstart van een bestaand initiatief

datum: 4 feb. 2018

Wij, twee bewoners van het wooninitiatief de Hassinkhof in Gorssel, zoeken m.i.v. het voorjaar van 2019 , enkele medebewoners. De huidige zorgverlener Philadelphia heeft als beleid, dat zulke kleinschalige voorzieningen niet meer kunnen en bouwt elders een voorziening voor ca. 50 bewoners, maar wij willen hier graag blijven wonen. 

Wij zijn twee (licht) verstandelijk beperkte mannen en hebben autisme. Overdag werken wij op een dagcentrum/zorgboerderij. In de weekends gaan we vaak met begeleiding gezellige dingen doen, zoals winkelen, bioscoop, zwembad of i.d.

In ons huis hebben wij op de eerste verdieping voor iedere bewoner een eigen appartement, bestaande uit een woonkamer, zonder kookgelegenheid , maar met aanrecht en een verdieping hoger een eigen badkamer en een eigen slaapkamer. Verder is er een gemeenschappelijke woonkamer/keuken met een vide. Daar worden de gezamenlijke maaltijden gebruikt.

Momenteel telt ons huis ons 5 appartementen en het is de bedoeling, dat er op de benedenverdieping nog een appartement bij komt.

Wij zoeken enkele nieuwe bewoners , die in het bezit zijn, of kunnen komen van een PGB  VG06. Het is prettig als de christelijke grondslag wordt geaccepteerd.

Ouders of andere familieleden die enthousiast mee willen denken/werken aan deze doorstart zijn ook van harte welkom.

Belangstelling? Neem dan contact op dan kunnen we samen kijken of uw en onze ideeën en mogelijkheden bij elkaar passen.

 

Stichting Hassinkhof Zorg  v.h. CWGG

contactpersoon: Carolien van Poecke-Bosvelt

Voorende 22, 7213 XZ, Gorssel

06-53766451


 

Bewoners gezocht voor wooninitiatief in Asten

9 januari 2018

Wooninitiatief ’t Clockhuys wordt gebouwd in het voorjaar van 2018 in het centrum van Asten. We verwachten dat de bouw medio 2019 gereed is.

De bewoners krijgen  ieder een  eigen appartement , en op de beneden verdieping is een gezamenlijke ruimte. Er is een lift aanwezig in het gebouw.

Jong volwassenen tussen de 16 en 35 jaar met een verstandelijke beperking en een indicatie vanaf  ZZP VG 3 zijn welkom

Wij zijn nog op zoek naar enkele bewoners Voldoe je aan het bewonersprofiel op de site en heb je interesse neem dan contact op met ons.

www.tclockhuysasten.nl

 

Nieuw te realiseren wooninitiatief in Harmelen

19-09-2017

Nieuw te realiseren woonitiatief in Harmelen, Gemeente Woerden is op zoek naar bewoners die jong volwassen/ volwassen zijn met een autistisch spectrum stoornis en normale intelligentie. 

Wanneer u in Harmelen woonachting bent met een woonvraag, maar geen autistisch spectrumstoornis heeft, echter heeft u toch begeleiding nodig om zelfstandig te wonen dan gaat de initiatiefnemer ook graag met u in gesprek.

Heeft u vragen dan kunt u contact opnemen met:

Barbara Maiburg

Projectadviseur wooninitiatieven namens MEE Utrecht Gooi en de Vecht.

0615064273
 

Zorgboerderij Witte Raven in Friesland

16 juli 2017 

Wij hebben nog plaats voor enkele bewoners in onze zorgboerderij. De boerderij is een grote Friese boerderij die is omgebouwd voor bewoning door meerdere personen. Het initiatief heeft de volgende kenmerken:

 • Inwonend begeleiding echtpaar, hierdoor is er stabiliteit en continuïteit in het toezicht en de begeleiding.
 • De boerderij bevindt zich in Zuid Friesland, met ten zuiden het natuurgebied Gaasterland en ten noorden het Friese merengebied
 • Kleinschalig: maximaal 6 bewoners (naast inwonende begeleiding)
 • Bewoners hebben een eigen kamer
 • Inwonende begeleidster is tevens muziektherapeut. Veel tijd zal worden besteed aan muziek in het algemeen en aan muziek als verbinding
 • Dagbesteding kan plaatsvinden op en rond de boerderij
 • Op termijn zal in de boerderij ook een Bed & Breakfast worden gehuisvest (2 kamers)
 • Bijbehorend land van circa 5 hectare

Werkzaamheden op boerderij:

 • helpen aanleggen en onderhouden van moestuin, kruidentuin en bloementuin
 • aanleggen en onderhouden boomgaard (appel, pruim etc)
 • verzorgen van het terrein 50.000 m2, snoei en maai werkzaamheden
 • oogsten van fruit
 • verzorging van de dieren (ezel, geiten, kippen, bijen)
 • bakken van brood, maken van jam, verwerken van honing
 • het zorgen voor de gasten van de B & B

Er is meer dan 10 jaar ervaring als inwonende begeleiding op een van de buitenhuizen van het Zorg-Instituut Scorlewald in Schoorl. Onze zorgvisie is geïnspireerd op antroposofische principes en uitgangspunten.

Bewoners die in aanmerking willen komen hebben een indicatie voor zorg in het kader van de Wet Op Langdurige Zorg. Hierdoor hebben zij een volledig PGB of kunnen ze dit aanvragen. Geïnteresseerde bewoners die geen PGB hebben maar wel beschikken over vergelijkbare mogelijkheden zijn ook welkom. Wij richten ons primair op volwassen met een verstandelijk beperking die goed tot hun recht komen in een kleinere groep.

Bij interesse neem contact op met artsmade.[antispam].@nela.nl  of telefoon 0616402766,  E. Damstra

 

Wooninitiatief " DE PAREL " zoekt bewoners.

De Parel is een ouderinitiatief waarvan de de bewoners een verstandelijke handicap hebben en een stoornis

binnen het autistisch spectrum. De ouders zijn nauw betrokken bij het wooninitiatief.

Ook jong volwassenen met een verstandelijke handicap, die behoefte hebben aan structuur en veiligheid,  zijn welkom met een indicatie vanaf een ZZP4.

In Sprundel (15 min rijden vanaf Breda, tweede afslag Etten -Leur ) is in maart 2016 gestart met de bouw van een complex met 16 appartementen .

De benedenverdieping zal medio sept/okt bewoond gaan worden door 8 bewoners.

Alle bewoners krijgen een appartement van ongeveer 45 vierkante meter met eigen slaapkamer, toilet en douche.

Tevens is er een grote gemeenschappelijke woonkamer en een flinke tuin. Er zal 24 uurs zorg geleverd gaan worden, inclusief een slaapwacht. Deze zorg zal bekostigd gaan worden uit de PGB budgetten van de bewoners.

Wij zijn op zoek naar nieuwe bewoners en enthousiaste ouders!

Voor meer informatie kunt u onze website bezoeken: www.wonenbijdeparel.nl

www.wonenbijdeparel.nl

Of neem contact op via de mail met de commissie zorg, wij helpen u graag verder.

reppihcsedamleh.[antispam].@gmail.com
62oniptogram.[antispam].@live.nl