Foto elysion
Logo wooninitiatieven.nl
Foto elysion02

Laatst bijgewerkt op 16 juni 2020

Woongewoon heeft er zin in! (Boxtel)

Datum: 17 juni 2020

Zomer 2020 zullen 7 jongvolwassenen hun intrek nemen in hun nieuwe thuis aan de
Baroniestraat 24 in Boxtel. De voormalige pastorie van de Heilig Hart kerk is verbouwd
tot een moderne, gezellige en veilige woonomgeving met 7 appartementen en een
gedeelde woonkamer, keuken en grote tuin.
Rubina (22), Kimi (18), Ries (22), Timo (22), Sander (24) en Nando (25) verheugen zich
enorm op het zelfstandig wonen, ondersteund door begeleiding waar nodig. Ze zijn nu
nog op zoek naar één huisgenoot, bij voorkeur iemand in de leeftijd van 18-30 jaar
(PGB ZZP VG4 of vergelijkbaar).
Overdag zullen de bewoners aan het werk zijn bij de dagbesteding, en
’s avonds kunnen ze samen koken, eten, en tijd doorbrengen in de gezamenlijke
woonkamer en keuken. Ook hebben alle bewoners een eigen appartement met
woonkamer en keukenblok, slaapkamer, badkamer en toilet, waar ze tot rust kunnen
komen en vrienden en familie kunnen ontvangen. 

 

Meer informatie? Klik hier

Boszicht in Apeldoorn zoekt een nieuwe bewoner!

Datum: 5 juni 2020

Boszicht is een kleinschalig particulier wooninitiatief voor 12 mensen met een licht tot matig verstandelijke beperking.

Boszicht is in 2014 opgestart met als doel om een levensbestendig huis te zijn waar mensen de kans krijgen zich verder te ontwikkelen en te groeien in zelfstandigheid. Dat betekent dat onze bewoners, naast een mooie woonlocatie en persoonlijke verzorging, ook uitgedaagd worden in hun vaardigheden en kwaliteiten. Een groot deel van onze begeleiding bestaat dan ook uit educatie en ontwikkeling.

Onze bewoners zijn tussen de 22 en 34 jaar oud. Er wonen nu 6 dames en 5 heren. We zijn daarom op zoek naar een nieuwe mannelijke bewoner.

Ben jij of ken jij iemand met een licht tot matig verstandelijke beperking indicatie VG (3), 4 of 6? Hou je van gezelligheid? Veel dingen doen? Wil je meer weten over onze woning? Neem dan contact met ons op via mail: ekenit.[antispam].@boszicht.nu

of telefoon: 06-22153254 (vraag naar Tineke Kwant)

bekijk onze website: www.boszicht.nu of

bezoek onze Facebook-pagina: www.facebook.com/stichtingboschzicht


 

Bewoners gezocht

Een nieuw wooninitiatief kan opzoek zijn naar bewoners, maar ook bestaande wooninitiatieven kunnen een plaats vrijhebben of op zoek zijn naar een een nieuwe bewoner. 

Op deze pagina kunt u een oproep laten plaatsen als u op zoek bent naar een nieuwe bewoner of ouders en hun kind voor een nieuw wooninitiatief. Dit via het mailadres neveitaitininoow.[antispam].@naar-keuze.nlvermeld daarbij dat u op zoek bent naar een bewoner en welke gegevens u bij de oproep wilt plaatsen.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Plek in Nijmegen voor menwsen met een lichamelijke beperking

Datum: 08-02-2020

Mindset Wonen wordt gebouwd in de nieuwe wijk Woenderskamp in Lent, dichtbij Nijmegen en Arnhem.  Het maakt deel uit van een wooncomplex van  125 appartementen en studio's. Voor Mindset komen 10 (Sociale) huurappartementen op de begane grond die rolstoeltoegankelijk zijn met daarbij een gezamenlijke loungeruimte. Deze worden ontwikkeld samen met Talis, woningcorporatie in Nijmegen
 
Voor Wie: 
Mensen met een lichamelijke beperking die zelfstandig willen wonen en daarbij zelf de zorg willen inkopen. Wil jij de maximale regie over je zorg en leven houden?
 
En durf jij de uitdaging aan of ken je iemand die hiervoor in aanmerking komt?  Dan is dit de kans om je aan te melden bij Mindset 

Heb jij zin om de uitdaging aan de gaan?  We wachten op jou!
 
www.mindsetwonen.nl
nenowtesdnim.[antispam].@gmail.com

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bij Ouderinitiatief STOER in Ede is nog één appartement beschikbaar! We openen in juni 2020

Datum: 06-02-2020

 

Voor het evenwicht in de groep zoeken we een jongvolwassene (19-35 jaar) met VG4 of VG5 om de groep van 8 personen bij STOER compleet te maken.

 

STOER is een nieuw ouderinitiatief in Ede dat in deze zomer van 2020 open gaat. Deze kleinschalige zorgwoning staat Op Enka.

 

De groep bestaat nu uit 5 jongedames en 2 jongemannen, allemaal houden ze van muziek en gezelschap. Er is geen agressief gedrag in deze groep toekomstig bewoners. Er is gelegenheid om op je eigen appartement te zijn of om elkaar op te zoeken in de gezamenlijke woonkamer. De maaltijden worden gezamenlijk gekookt en gegeten. Elk appartement heeft een eigen badkamer en openslaande deuren naar de tuin. Er is een slaapwacht 's nachts in het pand aanwezig.

Het pand staat midden in de nieuwbouwwijk Enka en wordt verhuurd door Woonstede, de woningstichting. Onze 8 appartementen zijn allemaal op de begane grond. We gaan met vrijwilligers uit de wijk 1x per week samen koken en samen eten, en één dag in de week zijn 2 bewoners thuis om met de begeleiding huishoudelijke taken te leren en te doen.

 De driehoek is ons uitgangspunt: de expertises van ouders, de bewoner en de zorgverlener worden gecombineerd om te komen tot een passende invulling van het leven van onze kinderen. Ouders voeren de regie in ons ouderinitiatief, denken en beslissen met elkaar.

Past uw zoon of dochter in dit plaatje? Kijk ook op onze website voor meer informatie. Daar staan ook onze contactgegevens, als u vragen heeft of als u uw zoon of dochter wilt aanmelden als kandidaat bewoner. Van harte welkom!

www.stoer-ede.nl

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Grote gezellige kamer vrij bij gezinshuis voor beschermd wonen

Datum: 18-01-2020

Wij, Remco en Marian, hebben een gezellig gezinshuis voor kinderen en (jong) volwassenen. Op dit moment hebben we 1 grote kamer vrij, ingericht met 2 persoons bed, grote kast, tafeltje en bankje. Je gaat samenwonen met 4 andere bewoners in de leeftijd van 10 t/m 23 jaar, allen met een zorgvraag.

We wonen op een boerderij op het Noord-Hollandse platteland met onze paarden en andere dieren. Ook hebben we een grote moestuin. Marian is SKJ-geregistreerd en we werken met een aan Het Rijpdom verbonden orthopedagoge.

Wil je meer weten kun je altijd op onze site een kijkje nemen: www.hetrijpdom.com en ben je nieuwsgierig geworden, neem dan contact met ons op. "

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Plaats in Amsterdam Noord

Datum: 16-01-2020

 

Stichting Eigen Huis Amsterdam Noord, een wooninitiatief voor zes vrouwen met een verstandelijke beperking, is op zoek naar een nieuwe medebewoonster. Ons huis staat in Amsterdam -Tuindorp Oostzaan. 
 
Wij krijgen begeleiding bij het wonen van een team met leuke mensen.
 
Je krijgt naast een ruime slaap/zitkamer ook het gebruik van een gezamenlijke huiskamer, douche,bad toilet, tuinen, schuur, etc. Wij gaan regelmatig winkelen, de markt bezoeken, de soos, e.d. Maar thuis zitten is ook leuk. 
 
Jij moet wel een vrouw zijn. Jij moet een indicatie hebben van minimaal VG ZZP 5. Meervoudige beperking is geen probleem. Graag in het bezit van een PGB (anders moet je deze aanvragen). Wij zien graag dat je vrolijk bent. Van je familie verwachten onze ouders/verzorgers betrokkenheid bij de Stichting die ons huis beheert.
 
Hebben jij en je familie belangstelling of wil je meer informatie? Reageren kan op 06-14549857(Peter van Duren) of 06-20427834(Kees Schrijvers, voorzitter Stichting Eigen Huis Amsterdam Noord) Mailen mag ook : 320nerudnavp.[antispam].@gmail.com 
 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Plek in Wageningen in verbouwde woongroep

Datum: 10-01-2020

 

Wij zijn www.ikzorg.care Ikzorg is opgericht in 2016 uit een passie voor het ondersteunen van mensen met een beperking. In Wageningen en omgeving bieden we dagbestedingsactiviteiten aan, ambulante ondersteuning en hebben we een woongroep met 24 uurszorg.

De woongroep wordt nu verbouwd en helemaal gerenoveerd. Vanaf de zomer van dit jaar hebben we ruimte voor nieuwe bewoners. Het is een kleinschalig wooninitiatief met ruimte voor 4 bewoners in ruime appartementen. De woongroep is gelegen net buiten de stad en ligt op 5 minuten fietsafstand van het bos waar je prachtige wandelingen kan maken. Kortom een mooie woonlocatie met veel privacy en 24 uurszorg.

Voor meer informatie kijk op onze website: www.ikzorg.care of neem contact met ons op via ofni.[antispam].@ikzorg.care

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------