Foto elysion
Logo wooninitiatieven.nl
Foto elysion02

Bewoners gezocht

Een nieuw wooninitiatief kan opzoek zijn naar bewoners, maar ook bestaande wooninitiatieven kunnen een plaats vrijhebben of op zoek zijn naar een een nieuwe bewoner. 

Op deze pagina kunt u een oproep laten plaatsen als u op zoek bent naar een nieuwe bewoner of ouders en hun kind voor een nieuw wooninitiatief. Dit via het mailadres neveitaitininoow.[antispam].@naar-keuze.nlvermeld daarbij dat u op zoek bent naar een bewoner en welke gegevens u bij de oproep wilt plaatsen.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Het Meander-Huis biedt buitenkans! (Monster)

Datum: 20 december 2021

Het Meander-huis in Monster heeft plaats voor twee nieuwe bewoners. Dit ouderinitiatief dat sinds september 2021 succesvol is gestart, biedt plek voor acht jongvolwassenen met een verstandelijke handicap. Het functioneert als een gezinsvervangend thuis waar de bewoners samen een huishouden vormen. Ze worden daarin begeleid door betrokken professionals, waarbij de ouders voor de randvoorwaarden zorgen.

Het huis ligt in Monster, recht tegenover molen De Vier Winden. Op 500 meter van het strand en dichtbij faciliteiten als winkels en een zwembad. Elke bewoner heeft er een eigen ruime kamer en daarnaast is er veel gezamenlijke ruimte: een woonkeuken, een ruime woonkamer, en grote recreatiekamer en een mooie ommuurde tuin.

Harmonieus
Het Meander-huis werkt vanuit een visie die te lezen is op de website www.meander-huis.nl. Harmonieus, nabij, liefdevol en stimulerend. Iedereen wil gezien worden en erbij horen, ook de bewoners van Meander.  Er wordt samen gegeten en er worden gezamenlijke activiteiten opgepakt. Maar je moet er ook je eigen plan trekken, bijvoorbeeld met je eigen dagbesteding. Alle bewoners hebben een PGB (WLZ) waarvan ze de zorg betalen. De huur en servicekosten betalen ze uit hun Wajong uitkering. In verband met de samenstelling van de groep, zijn we nu vooral op zoek naar bewoners met ZZP 3,4 of 5.

Het Meander-huis is een ouderinitiatief. Dat betekent dat niet alleen de kinderen, maar ook de ouders met elkaar overweg moeten kunnen. Je gaat immers jarenlang met elkaar zorgen dat dit huis een succes wordt.

Interesse?
De huidige bewoners hebben een goede start gemaakt in het Meander-huis. Er is nu ruimte voor twee nieuwe bewoners. Spreekt dit je aan en wil je onderzoeken of Meander een goede plek is voor je kind, maak dan een afspraak met Esther Grootscholten (06-38410180) of Mick van der Wegen (06-49321687), beiden ouders van een van de Meanderbewoners.


 

Ouderinitiatief Stichting Buiten Gewoon te Berlicum 

Datum: 30 november 2021

 Per november 2021 komt er een woning vrij in ons ouderinitiatief ” Buiten Gewoon” (BG) te Berlicum. Het ouderinitiatief bestaat uit 10 eenpersoonswoningen, waarvan 2 aangepaste woningen voor rolstoel. Daarnaast is er een gezamenlijke ruimte met huiskamer, eetruimte en keuken. Alles begane grond, met een grote buitenruimte, aan de rand van het dorp. De bewoners bezoeken overdag de dagactiviteiten elders, of op het eigen terrein: de werkboerderij.

Vanwege samenstelling van de bewonersgroep, 6 mannen en 3 vrouwen gaat de voorkeur uit naar een vrouw. De woning die vrijkomt is aangepast voor een rolstoelafhankelijk persoon.

Belangstellenden kunnen reageren naar de secretaris van Stichting Buiten Gewoon:

Mail: ofni.[antispam].@buitengewoon.org

Post: Beekstraat 18, 5258 EG, Berlicum


 

Laatst bijgewerkt op 20 december 2021