Foto elysion
Logo wooninitiatieven.nl
Foto elysion02

Wonen met autisme als je ouder wordt

Informatiebijeenkomst 21 februari 2019

Bij het ouder worden met autisme is het niet eenvoudig een woning te vinden met begeleiding op maat waar men rekening met je houdt, bijvoorbeeld met je gevoeligheid voor prikkels in de omgeving. Een woning in de nabijheid van andere mensen met autisme en waar je, naast passende ondersteuning, ook kunt rekenen op de betrokkenheid van je eigen netwerk; je ouders, familie of vrienden.

Groeiende behoefte aan woonvormen voor 35+

Steeds vaker moet de Grasboom mensen teleurstellen die niet op de wachtlijst kunnen komen omdat ze ‘te oud’ zijn. Maar wij krijgen ook vragen van ouders en familie die zorgen hebben over hoe het nu verder moet in de toekomst. Er is duidelijk behoefte aan woonvormen, zoals de Grasboom, voor 35-plussers met ASS.

Werkgroep ASS 35+

Een aantal ouders van de Grasboom heeft daarom het initiatief genomen om hier mee aan de slag te gaan en heeft de werkgroep ASS 35+ gevormd.

Nu zoekt de werkgroep bewoners (35+)/ ouders en/ of naastbetrokkenen van 35-plussers met autisme en een normale tot hoge intelligentie die willen meedenken en meehelpen om een autismevriendelijke woonvorm te realiseren.  Dat is nodig want nu bestaat er in Nederland nog geen wooninitiatief voor deze groep. Kortom; de werkgroep ASS 35+ zoekt initiatiefnemers die bereid zijn hun tijd en expertise in te zetten voor deze nieuwe woonvorm.

Kom naar de informatiebijeenkomst op 21 februari 2019

Herken je deze problematiek en wil je meepraten of meehelpen, kom dan naar de informatiebijeenkomst op 21 februari 2019. Je kunt je aanmelden via dit e-mailadres: sulp53.[antispam].@degrasboom.nl 

Na je aanmelding ontvang je een formulier waarmee wij enkele gegevens van je vragen zodat wij je (als belangstellende bewoner/ouder(s) en/of familielid) verder kunnen informeren en we je kunnen uitnodigen voor de bijeenkomst op 21 februari (’s avonds). Tijd en locatie zal worden vermeld bij de uitnodiging.

Telefonisch contact kan ook

Het is ook mogelijk om telefonisch contact te hebben met een van de werkgroep-leden. Stuur in dat geval een terugbel verzoek per e-mail met vermelding van je telefoonnummer.

Ben je nog geen 35 jaar en toch geïnteresseerd? Geen probleem: meld je gewoon aan ook als je een paar jaar jonger bent. Het duurt altijd even voordat het nieuwe wooninitiatief van start zal gaan.

Onderwerpen die aan de orde komen op 21 februari

  • Wie? Voor wie is het wooninitiatief bedoeld?
  • Wat? Welke wensen en verwachtingen zijn er?
  • Waar? Welke locaties zijn er mogelijk en wie kan ons helpen bij het vinden van een locatie?
  • Hoe? Hoe kunnen we dit met elkaar organiseren?
  • Welke zorg en begeleiding, denken we dat nodig is?
  • Hoe financieren we de zorg?
  • Hoe geven we vorm aan familieparticipatie, rekening houdend met de wensen en de mogelijkheden van ouder wordende ouder(s)?

Kortom: genoeg onderwerpen waar de werkgroep over in gesprek wil gaan en gelegenheid om je te oriënteren. Als je er op 21 februari niet bij kunt zijn, meld je toch aan. We kunnen je dan op de hoogte houden.

E-mailadres werkgroep ASS 35+:  sulp53.[antispam].@degrasboom.nl

 

Bijeenkomst (ouder)wooninitiatieven in Zuid-Nederland

Op zaterdag 24 november 2018 organiseren het Platform Wooninitiatieven Zuid-Nederland en Naar-keuze een bijeenkomst voor ouders/familieleden die betrokken zijn bij ouderinitiatieven.

Wanneer?
Zaterdag 24 november 2018 van 10:00 tot 13:00 

Waar?
MEE West-Brabant, Heerbaan 100, 4917 NL Breda

De bijeenkomst is gratis.

U kunt zich aanmelden tot 20 maart via http://vragenlijst.dezorgvraag.nl/breda-nov.18 

Na aanmelding ontvangt u een week van te voren een bevestiging en het definitieve programma.