Foto elysion
Logo wooninitiatieven.nl
Foto elysion02

Bewoners gezocht

Een nieuw wooninitiatief kan opzoek zijn naar bewoners, maar ook bestaande wooninitiatieven kunnen een plaats vrijhebben of op zoek zijn naar een een nieuwe bewoner. 

Op deze pagina kunt u een oproep laten plaatsen als u op zoek bent naar een nieuwe bewoner of ouders en hun kind voor een nieuw wooninitiatief. Dit via het mailadres neveitaitininoow.[antispam].@naar-keuze.nl, vermeld daarbij dat u opzoek bent naar een bewoner en welke gegevens u bij de oproep wilt plaatsen.

Nieuw te realiseren wooninitiatief in Harmelen

19-09-2017

Nieuw te realiseren woonitiatief in Harmelen, Gemeente Woerden is op zoek naar bewoners die jong volwassen/ volwassen zijn met een autistisch spectrum stoornis en normale intelligentie. 

Wanneer u in Harmelen woonachting bent met een woonvraag, maar geen autistisch spectrumstoornis heeft, echter heeft u toch begeleiding nodig om zelfstandig te wonen dan gaat de initiatiefnemer ook graag met u in gesprek.

Heeft u vragen dan kunt u contact opnemen met:

Barbara Maiburg

Projectadviseur wooninitiatieven namens MEE Utrecht Gooi en de Vecht.

0615064273
 

Zorgboerderij Witte Raven in Friesland

16 juli 2017 

Wij hebben nog plaats voor enkele bewoners in onze zorgboerderij. De boerderij is een grote Friese boerderij die is omgebouwd voor bewoning door meerdere personen. Het initiatief heeft de volgende kenmerken:

 • Inwonend begeleiding echtpaar, hierdoor is er stabiliteit en continuïteit in het toezicht en de begeleiding.
 • De boerderij bevindt zich in Zuid Friesland, met ten zuiden het natuurgebied Gaasterland en ten noorden het Friese merengebied
 • Kleinschalig: maximaal 6 bewoners (naast inwonende begeleiding)
 • Bewoners hebben een eigen kamer
 • Inwonende begeleidster is tevens muziektherapeut. Veel tijd zal worden besteed aan muziek in het algemeen en aan muziek als verbinding
 • Dagbesteding kan plaatsvinden op en rond de boerderij
 • Op termijn zal in de boerderij ook een Bed & Breakfast worden gehuisvest (2 kamers)
 • Bijbehorend land van circa 5 hectare

Werkzaamheden op boerderij:

 • helpen aanleggen en onderhouden van moestuin, kruidentuin en bloementuin
 • aanleggen en onderhouden boomgaard (appel, pruim etc)
 • verzorgen van het terrein 50.000 m2, snoei en maai werkzaamheden
 • oogsten van fruit
 • verzorging van de dieren (ezel, geiten, kippen, bijen)
 • bakken van brood, maken van jam, verwerken van honing
 • het zorgen voor de gasten van de B & B

Er is meer dan 10 jaar ervaring als inwonende begeleiding op een van de buitenhuizen van het Zorg-Instituut Scorlewald in Schoorl. Onze zorgvisie is geïnspireerd op antroposofische principes en uitgangspunten.

Bewoners die in aanmerking willen komen hebben een indicatie voor zorg in het kader van de Wet Op Langdurige Zorg. Hierdoor hebben zij een volledig PGB of kunnen ze dit aanvragen. Geïnteresseerde bewoners die geen PGB hebben maar wel beschikken over vergelijkbare mogelijkheden zijn ook welkom. Wij richten ons primair op volwassen met een verstandelijk beperking die goed tot hun recht komen in een kleinere groep.

Bij interesse neem contact op met artsmade.[antispam].@nela.nl  of telefoon 0616402766,  E. Damstra

 

Wooninitiatief " DE PAREL " zoekt bewoners.

De Parel is een ouderinitiatief waarvan de de bewoners een verstandelijke handicap hebben en een stoornis

binnen het autistisch spectrum. De ouders zijn nauw betrokken bij het wooninitiatief.

Ook jong volwassenen met een verstandelijke handicap, die behoefte hebben aan structuur en veiligheid,  zijn welkom met een indicatie vanaf een ZZP4.

In Sprundel (15 min rijden vanaf Breda, tweede afslag Etten -Leur ) is in maart 2016 gestart met de bouw van een complex met 16 appartementen .

De benedenverdieping zal medio sept/okt bewoond gaan worden door 8 bewoners.

Alle bewoners krijgen een appartement van ongeveer 45 vierkante meter met eigen slaapkamer, toilet en douche.

Tevens is er een grote gemeenschappelijke woonkamer en een flinke tuin. Er zal 24 uurs zorg geleverd gaan worden, inclusief een slaapwacht. Deze zorg zal bekostigd gaan worden uit de PGB budgetten van de bewoners.

Wij zijn op zoek naar nieuwe bewoners en enthousiaste ouders!

Voor meer informatie kunt u onze website bezoeken: www.wonenbijdeparel.nl

www.wonenbijdeparel.nl

Of neem contact op via de mail met de commissie zorg, wij helpen u graag verder.

reppihcsedamleh.[antispam].@gmail.com
62oniptogram.[antispam].@live.nl

Stichting Eigen Wijze Breda: nog enkele woningen beschikbaar voor jongeren (m/v) in de leeftijd van 20 -30 jaar.

Stichting Eigen Wijze Breda, is een wooninitiatief van ouders van jongeren met een verstandelijke beperking. De Stichting bestaat uit een bestuur van vijf mensen  (drie onafhankelijke bestuursleden en twee ouders) en ouders en jongeren zijn aangesloten bij de Stichting.

Wij verwachten in de loop van 2017 te starten met de bouw van het wooncomplex van 16 woningen en enkele gemeenschappelijke ruimten aan de Petegemstraat in Breda (Noord). Dat doen wij volledig in eigen beheer. Voor de zorg- en begeleiding van het wonen gaan we samenwerken met zorgaanbieder Prisma.

De woningen van de jongeren zijn  ongeveer 45 m2 en daarin is voorzien in een entree, woonkamer, pantry-keukentje, slaapkamer, douche/toilet en kleine berging.

Er zijn nog enkele woningen beschikbaar voor jongeren (m/v) in de leeftijd van 20-30 jaar.

We richten ons met Stichting Eigen Wijze op jongeren tussen de 20 en 30 jaar met een verstandelijke beperking (VG3-VG5), met een eigen dagbesteding en die passen binnen de groep bewoners.

 Het gaat om jongeren, die op zichzelf willen gaan wonen en weten dat ze daarin soms begeleiding nodig hebben. Én het leuk vinden om andere  jongeren met een beperking als buren hebben . De jongeren van Eigen Wijze (eigen wijze jongereren) willen én kunnen met een beetje coaching hun eigen woning onderhouden en goed voor zich zelf zorgen, maar hebben daar af en toe wel wat ondersteuning bij nodig.

Wij gaan voor een groep waar alle jongeren verschillend mogen zijn, maar ook wel bij elkaar passen, omdat het de bedoeling is dat iedereen in het eigen huis voor altijd gaat wonen en dan is het wel belangrijk dat iedereen in huis een beetje bij elkaar past. Niet om vrienden te worden, dat mag natuurlijk ook, maar wel om goede buren te zijn. Een meer specifiek bewonerprofiel kunt  vinden op onze website: http://stichtingeigenwijze.nl/

Het woongebouw van Eigen Wijze komt te staan in een soort hofje met nog acht andere huizen, maar het woongebouw heeft een aparte uit en ingang. Het woongebouw ligt achter een gemeenschapshuis en ligt op loopafstand van winkel centrum Hoge Vucht. Met twee woonkeukens is het mogelijk om gezamenlijk en onder begeleiding te koken en te eten. Verder zullen er een aantal gemeenschappelijke voorzieningen zijn.

Iedereen die belangstelling heeft en in het profiel past kan contact met ons opnemen en dan nodigen we je uit voor een activiteit om kennis te maken met ons en wij met jou. Hierna kunt u zelf beslissen of u zich wil aanmelden voor onze groep. Het bestuur van de Stichting Eigen Wijze beslist uiteindelijk wie er kan wonen.

Als je interesse hebt kun je contact opnemen met de Werkgroep Bewoners:  Karin Haans 06-23861994 of via  srenoweb.[antispam].@stichtingeigenwijze.nl

Op onze Website en op de Facebookpagina van Eigen Wijze vind je allerlei informatie en foto’s over Eigen Wijze en ook over het woongebouw. 

Bewoners gezocht voor een nieuwe Woonzorgboerderij in Tholen

Wij zijn twee ervaren hulpverleners, psychiatrisch verpleegkundige en sociaal pedagogisch hulpverlener, in de verstandelijk gehandicaptenzorg als in de geestelijke gezondheidszorg.  Onze visie is om een huiselijke, beschermde en gestructureerde woonomgeving voor mensen die het leven in de maatschappij (tijdelijk) moeilijk vinden, zo kan de boerderij omschreven worden. We willen een plek creëren waar de verwachtingen en verplichtingen vanuit de maatschappij minder belangrijk zijn dan het geluk van onze bewoners.

Doelgroep

De woongroep gaat bestaan uit maximaal acht bewoners. We richten ons in principe op mensen tussen de 18-65 jaar met een chronische psychiatrische aandoening, een autisme spectrum stoornis, gedragsproblemen, een licht verstandelijke beperking of een combinatie hiervan. Daarbij kiezen we er voor om ons niet primair te richten op de diagnose of de (ziekte) geschiedenis, maar op de persoonlijkheid van de bewoner.

Wonen/werk en dagbesteding

De boerderij is een veilige, beschermde en gestructureerde plek. Deze plek zal zowel voor de bewoners als voor ons eigen gezin als thuis voelen. De bewoners krijgen begeleiding op de gebieden waar zij dit nodig hebben. De bewoners hebben een eigen, ruime kamer met een eenvoudige keuken en eigen sanitair. De boerderij beschikt over gezamenlijke ruimtes, zoals een woonkeuken, zithoek en ontspanningsruimte. Rondom de boerderij is veel buitenruimte waar bewoners kunnen ontspannen en waar naar draagkracht werkzaamheden uitgevoerd worden. Bewoners kunnen zorgen voor dieren, werken in de moestuin of helpen bij allerlei activiteiten in en ronde boerderij Naast de ‘reguliere’ werkzaamheden in en om de boerderij wordt er met regelmaat een project uitgevoerd. Denk hierbij aan het opknappen van een oude auto; caravan; meubels of andere projecten die passen bij de wensen en mogelijkheden van de bewoners. Er ruimte om (oude) hobby’s op te pakken.

Financiering

De zorg en begeleiding worden gefinancierd vanuit het Persoonsgebonden Budget (PGB). Naast zorgkosten betalen de bewoners huur, welke gefinancierd kan worden met een (Wajong) uitkering.

Geïnteresseerd?

Momenteel zijn wij druk bezig met het realiseren van de Henriettehoeve. We zijn voornemens om ons te vestigen in Sint Philipsland, gemeente Tholen. De boerderij, gelegen aan de Henriettedijk, biedt een prachtige, rustige omgeving, dichtbij de faciliteiten van het dorp. We zijn op zoek naar toekomstige bewoners. Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op. Emailadres: draagoob_ekna.[antispam].@hotmail.com 

Stichting de Roef (Amsterdam) zoekt een nieuwe bewoner

Stichting De Roef is een ouderinitiatief voor begeleid wonen. Ons project zit op IJburg te Amsterdam en biedt plaats aan zes bewoners met een licht verstandelijke beperking. Naast de gemeenschappelijke keuken hebben de bewoners een eigen zit/slaapkamer. Per 1 juni 2016 is er plaats voor de zesde bewoner. We zoeken een man/vrouw tussen de 20 en 30 jaar met een licht verstandelijke beperking en een rustig en gelijkmatig gedrag. Van de nieuwe bewoner verwachten we praktische zelfredzaamheid en iemand die het fijn vindt om met de groep om te gaan. De nieuwe bewoner heeft werk dan wel een externe dagbesteding en is in het bezit van, of heeft vooruitzicht op, een PGB met minimaal een ZZP 4VG.

Heeft u interesse, neem dan contact op voor meer informatie.

Ank Verkleij:    

Mail: rehcilf.[antispam].@hotmail.com

Telefoon: 020 – 3656688

 

Hans van Donselaar:

Mail: raalesnodnavh.[antispam].@upcmail.nl

Telefoon: 020 - 6657600